自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

(1) 好好人, 對你好好好關心你, 關心埋你屋企人, 過時過節都會送禮物, 請食飯, etc. 但就要你晚晚加班, 無七八點都無得走.

(2) 吹毛求疵, 做錯左少少野都一定要話過你先會罷休, 做野又一時一樣, 唔問佢又唔知佢想點, 問佢又黑你面, 覺得你咁小事都問正白痴, 但就好少野做, 一定可以準時放工返屋企睇仔.

我老細集合晒 呢 2點... 咁點算

(1) 之後我推左/ 話叫佢送俾 第2個...咁樣我就唔駛領佢情, 佢要我留咁耐啦.. 而家我搭正準時走... 話之佢. (當然, 如果真係有野要做到咁晚就另作別論啦)

(2) 你可唔可以當佢唱歌仔? 發UP 瘋? 我都成日係咁... 所以無覺得唔開心喎

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 newcook 於 10-6-28 14:07 發表
想補充少少 :

(1) 會少好多時間見個仔
(2) 會日日返工都返得唔開心

其實....真係好矛盾...... :-|

如果咁, 會揀 2 準時放工. 返工都係為出糧者, 唔係賣身架

瑪瑙宮

原帖由 newcook 於 10-6-28 14:56 發表

咁大鑊?

(1) 佢又同我無仇無怨, 咁佢係真心對我好, 又點可能唔領佢情呢? 再講, 老闆要加班, 邊度有得say no架~

(2) 我已經當佢唱歌架啦, 但果刻點睇得開都有唔開心嘛, 唉! ...

你同時返緊2份 工 架 ?

(1) 咁d 加班係咪必要先? 唔可以係 working hours 內做既咩? 如果佢真係好好人, 應該有得傾掛.....最敝有d 老闆用呢d手段喎

(2) 你試下第日佢鬧你之後答佢 " 哦" "唔" "好"...之後無任何反應/表情 , 又或笑一笑對佢..包激c 佢... 你自己仲開心

瑪瑙宮

原帖由 newcook 於 10-6-28 15:03 發表

我同你啱啱相反呀! 我以前係(1), 而家係(2)呀陰功!! :-(

所以有好多姊妹揀(2), 真係比左好大鼓勵我呀! 多謝你地呀!!!!!

個topic未完架, 請繼續踴躍發表意見啦~ ...

唔通而家 (1) 個老闆叫返你返去做咩 ?

而家 做 緊(2) 做咩仲唸返以前呀

咁 (2) 既人工 好唔好過 (1) 先~

瑪瑙宮

原帖由 newcook 於 10-6-28 15:13 發表

其實.........係同一間公司.......唉! :-|

你內部調職, 定係同職位轉左老闆?

瑪瑙宮

原帖由 Charlotte_mom 於 10-6-28 15:49 發表
算啦, 都已成定局, 何必唸太多呢..........或是新老闆唔係表面咁呢.........(仲有得上BK, 唔錯唔錯)

yes .... 最多第日多D 上黎 呻 (緊記: 準時返工, 準時食飯, 準時放工, 準時收人工 )

瑪瑙宮

原帖由 newcook 於 10-6-28 16:24 發表
多謝你地!

其實我無野架, 我主要係想睇下2個老闆大家寧願跟邊個架咋~

其實講真兩個都有好有唔好, 如果有得揀都真係幾難取捨, 所以無得揀都係好事~ ...

仲有選擇:

(3) 搵過份;

(4) 做 FULL TIME MA

首頁

尾頁

跳至