想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 釘釘 於 10-1-18 18:32 發表
我連婚前檢查都未做呀

最簡單係叫你老公驗精精先啦~ 如果佢無咩問題, 你再繼續驗其他野啦~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tingbobo 於 10-1-19 10:36 發表
隊友呀隊友…今朝嚇死我啦,今日體溫37.63,我仲以為自己睇錯,之後再check都有37.42,我又發燒啦!今日攞咗假陪奶奶去覆診,真係要好好休息下先得。
尋晚都係好辛苦最後都無補飛呀 ...

記得帶返口罩啦. 唔係染到流感就麻煩~

瑪瑙宮

原帖由 釘釘 於 10-1-21 10:54 發表
我C6唔係好開心咁呀 可能佢未ready啦
其實我因為食避孕丸的問題,上次M係人工ga喎,都12月初,但我好知道我係1月8號Bingo,咁醫生會點計我有左幾耐ga

一般早期, 唔理你早/遲排卵(做IVF放胎除外), 都係以LMP計算. 係較後期, 先再以胎兒尺寸再推算一個接近既預產期

瑪瑙宮

原帖由 蔡夫人 於 10-1-21 10:52 發表
釘釘....YEAH....公屎公屎~~咁你要多d 休息啦...同埋快d 去醫生度confirm呀...搬屋就交晒比c6啦....你c6係咪好開心呀...heheh!!!

隊友呀隊友....我d temp又升番....今日係我高溫第13日, 平時就第12日跌, 13日再跌, ...

今日算係第13日高溫...祝BINGO

瑪瑙宮

原帖由 tingbobo 於 10-1-21 12:24 發表
今日d43囉,都仲係病ing
起身check37.73 ,又以為量錯啦,聽完個電話再check37.92 ,點算...,跟住去梳洗啦,再check37.36,之後換完衫再check37.82.
嘩...咁我應該邊個temp先岩呀?? ...

應該以起身果次 37.73 為準~

瑪瑙宮

原帖由 史迪仔 於 10-1-28 08:36 發表
又報告下今朝紅d同哈哈笑啦!今朝check紅d,拆第一支紅d出嚟,就發現浸尿個位入面有塊嘢飛咗出嚟,整返入去之後就浸啦!但我又怕果條紅d有問題,所以再開多一支check,12分鐘後已經見紅d深粗啦!第一支就有90%,第二支我c6話有99-100 ...

咁你快D 加油啦

首頁

尾頁

跳至