親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

huisylvia 發表於 12-2-12 12:45
想問下自由行,帶5歲同2歲去,有咩好玩?係咪有大型水族館同動物園?(我地唔好機動遊戲) ...
大型水族館在Coex Mall,還有汝矣島的"63 Building",你打算幾時去和住邊處?
如果復活節去的話,汝矣島出名睇櫻花(但要夾arm開花時間),有條櫻花路,小朋友可以去下兒童大公園(在弘大)或者首爾大公園,愛寶樂園內都有動物睇,弘大仲有Hello Kitty Cafe 和Snoopy Cafe,遠小小有個好似叫草莓樂園,好似好多野玩。

大宅

kaheiboy 發表於 12-2-23 16:07
Wensi,

請問可以PM你韓國資料比我嗎, 我四月頭會去, 因為原本想訂間酒店BOOK吾倒,依家都吾知 ...

時間都幾緊,問下travel agency,或者試下自已email酒店,Lotte City Mapo都近地鐵站(孔德站) ,距離明洞就遠小小,去景點出入搭地鐵都OK,是靚靚酒店,所以比較貴。

地鐵:
機場 ---機場線---> 數位媒體城市 ---6 號線---> 孔德 2 號出口

Ramada Hotel & Suites Seoul這間在南大門,行去明洞15 mins,雖然不太近,索性坐的士,不過唔知點解韓國的士司機好多地方都唔識到,定抑或聽唔明,所以最好寫定韓文地方名及地址。

其他東大門的Western Co-op, 乙支路co-op, 東橫Inn, Eastgate Tower Hotel, Acacia都較熱門,所以都容易Full,我自已book Metro Hotel你可以試下e-mail酒店查詢 [email protected]

希望你book到酒店。

大宅

sophiella 發表於 12-2-24 13:11
回覆 sauyeema 的帖子

sauyeema
Hi, Sophiella,

Metro 正正在明洞區,距離地鐵乙支路入口2mins(2號線),離地鐵明洞站我估5-10mins(4號線),鄰近樂天百貨,地點相當好,有很多食店,買護膚品又就腳,我book了Deluxe room,有一張雙人和一張單人(我地2大1小),因自已編的行程,2號線比較方便,去弘大、梨大、樂天世界、Coex Mall、甚至轉車去Everland,都不用轉站。

yaukayi    發表於 13-3-14 15:27

大宅

sophiella 發表於 12-3-6 10:09
回覆 sauyeema 的帖子

sauyeema,
Hi, sophiella,

CX package 沒有include 這間酒店,多數是個別預訂,因它的房間不多,Deluxe房一間大約HK$1,250/night (178,000won/night),已連稅,你可以睇下web site: www.metrohotel.co.kr,包簡單早餐,web-site已有晒價錢,而且要cancel的話,衹需要24小時前通知,較為flexible。明洞區很多野食和買,行累了回酒店一覺都得。

首頁

尾頁

跳至