自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主:

真係好正!許冠傑已經75歲,但仲係唱得咁好聽 ~快歌全場high爆~!臨尾萬人大合唱好震撼好感動~好想明天尾場再去呀!
attach0/tmp/phpLZbPV0

快樂鳥    發表於 24-4-1 01:12

洋房

分甘同味 發表於 24-4-1 08:26
今晚陪我老豆睇,舊年屋企睇完網上live佢話唔夠喉。坐11行近舞台唔知有冇機會握手呢?
...

尋晚果場整晚有好幾個握手時間,阿Sam周場飛~如果你坐得近行邊,轉歌時周圍有行動就好快步出去啦 記得小心老人家安全
PS:真係會唔夠喉架

洋房

分甘同味 發表於 24-4-1 14:10
放心,我老豆今年77歲仍健步如飛,佢已經響屋企練緊Sam歌

今日4月1日,歌神現場唱會好有feel :fo ...

你好孝順呀,帶兩老去聽演唱會
港樂以前我有聽過杜麗莎,又係正到一個點~~
我諗阿Sam今晚一定會特別重視沉默是金,昨晚佢都有懷緬霑叔同李小龍~昨晚聽到霑叔唱滄海一聲笑嘅歌聲,阿Sam 接住唱,隔空jam歌,果種氣勢,果種豪情壯闊,真正係經典

洋房

stopmebye666 發表於 24-4-1 16:59
全盛時期既許冠傑唱歌都唔係好聽嗰批,而家75歲仲好好聽?

好聽唔好聽見人見智啦~各人口味不同~
我話佢唱得好聽,係講佢呢個年紀仲唱得返原本水準,咁好中氣連唱3粒鐘,跳皮活潑又得,rock又得,柔情又得 親耳聽到阿Sam真人唱半斤八両,最緊要好玩,浪子心聲等等,咁多膾炙人口嘅經典金曲,真心enjoy,真係more than值回票價

洋房

toffeetong 發表於 24-4-1 17:26
好聽唔一定要聲嘶力竭,佢既歌詞在當代好貼地,令人有共鳴,喜歡佢係一種情懷
...

Agree
唔止當代啦,佢首加價熱潮放返而家用都勁貼地勁寫實

洋房

回覆樓主:

係呀,世界口琴冠軍真係好勁~好似一個口琴變左3種樂器出黎咁~~
有得睇梁詠琪咁正
命裡有時終須有,做得咁上下耐人都會唱下架啦

洋房

anju 發表於 24-4-2 00:24
阿Sam 好勁,真係唱到12點!成個製作好有心,真係值回or more than 票價!

唱到12點,聽多成粒鐘咁爽
其實唔夠喉,31果晚無聽到雙星情歌同梨渦淺笑果啲

洋房

分甘同味 發表於 24-4-2 09:55
我地尾場Sam無唱「心裡日記」&「無敵是愛」,不過唱多45分鐘抵返哂

下次佢再開,我都會捧場,希望聽到佢唔再開為止,同埋,買到嘅話我會買尾場

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊