跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

呢個weekend又比gavin激我:-(

功課甩甩漏漏就預左. 佢又欠worksheet未交 (我知佢已經做左架喇), 佢話未將worksheet貼好, 而本簿就留左o係學校. gavinpa聽到, 就話如果今晚拎唔出本簿就"家法侍候", 冇幾耐, 個衰仔真係拎到本簿出黎, 佢只係未貼張worksheet上去.... (又講大話喇! )

跟住同佢溫中英dictation. 因為我sat去左聽talk同埋出wanchai同佢買shirts, 我就叫佢自己溫左先. 佢又駁我咀話我唔同佢溫. 結果禽晚真係好多唔識 .

今日比gavinpa叫佢要寫番哂d字, 佢用左成個afternoon!!!! 我一路nap一路裝佢, 佢真係以為我瞓左而停哂手!!!!! 而家佢只係寫哂d中文咋, 仲有英文未溫, 真係激c人!!!!!!!!!

佢逢mon都係欠帶最高危既日子, 睇黎又要倒哂佢書包d野出黎遂樣閙喇!!!!!!!!!!! 真係想抖下都唔得架!:-(

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-25 20:11 發表
Teresa,

睇嚟gavin呢隻仔, 真係要你貼身看顧bor~ 佢好想你地留意佢

可能我要一路餵奶, 一路閙仔.... 想唔變lion都唔得!!!!!

而家仲默緊中文. 佢係咁咳! 諗住比d枇杷膏佢飲. 打開個fridge, 見盒chocolate冇左一半, 原來佢食左......

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-25 21:56 發表
千奇唔好呀! 唔係第時小B會學你鬧哥哥

OH~ 原來為食仔停野食

咪激c我law!!!!聽日又要同佢睇醫生喇....

話你知, 呢條友仔而家已經步入肥仔行列. 禽日買既學校shirt唔岩, 今日拎番去換, 至知佢要著肥仔碼!!!!!!!!!!!!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-26 08:36 發表
你咪咁勞氣啦, bp又高既喇~

我知架喇. gavinpa都叫我唔好咁勞氣. 我都盡量忍忍忍....

今日下晝又要返贊育. 而家食左藥, keep到d bp, 我諗今晚都可以返屋企掛!?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Micky 於 07-11-26 10:06 發表
各位,

頭先去咗睇小一放榜
般小..................
as expected......................failed

咁你而家有決定未呀?

你o個日去左spc聽briefing, 校長係咪話唔會搬去南區? (我o係"小學"forum見到人地咁講), 咁st. peter咪好唔抵law????

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Micky 於 07-11-26 10:51 發表
疊埋心水讀SPC
今日都唔會去RC 交$$ 架喇
hehe....紀賢可以做gavin 學弟

校長話2011 個年份已刪除咗, 遇到好多波折, 即係就算搬都唔係咁快既事.

...

好呀!!! 呢度既左鄰右里, 終於有個小朋友同gavin做學兄弟喇!!!!!:mrgreen:

我地開學時校長至講話2012左右會有新campus, 點知咁快又cancel!!!! 政府做野真係唔可靠. 記得gavin k3時, 去st. peter聽talk, 校長仲講到st. peter點樣同呂明才合拼, 講到好成事. 點知gavin一入小一, 問返st. peter既老師, 又話唔比st. peter搬. 跟住spc校長就漏口風話spc會用st. peter新campus. 而家只係事隔一年, 又轉喇.......

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 ^O^ 於 07-11-26 12:25 發表
我大女順利入到聖心小學了!

candy
你囡囡如何呢?

Congratulation!!!!!!!!!!!!!!!!

e? 我地左鄰右里都有好消息wo!!!!!!真係好喇....

咁你地點樣慶祝呀?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 ^O^ 於 07-11-26 12:47 發表

hehe, 冇諗住慶祝呀! 但會同個女一齊祈禱感謝天父,希望天父都會關照埋呀女個好朋友(今日佢榜上無名呀!)

去叩門啦.

我記得當年gavin入到spc, 我開心到同gavinpa去左食魚翅餐慶祝:mrgreen:

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chingchingmom 於 07-11-26 17:45 發表
^O^ ﹕
恭喜恭喜!!希望囡囡可以同好朋友一齊返聖心!
其實佢係咪進入自然wean的階段呀?

Micky:
般小落空,不過已經有心儀SPC取錄,一樣咁開心!

Teresa:
溫書、跟功課真係最吃力一環,千祈唔好勞氣,唔好勞氣,深呼吸深呼吸… ...

chingchingmom,

乜靖靖咁好笑?!!! 我都係注定比gavin激我! 我今日終於可以行得出贊育返屋企. 一返去梗係check佢功課. 又係"欠"!!!!!!!

明明禽晚check哂佢書包, 仲以為好"安全"咁過渡高危既monday, 點知.... 原來佢friday既功課有d冇寫落手冊, 所以我又係蒙在鼓裡!

叫佢搵返d功課, 佢搵來搵去都未搵到.... 攪到自己間房好似比人爆格完咁, 真係火都黎埋.

我忍忍忍, call gavinpa訴苦, 睇黎佢今晚都要"加送"喇!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-26 18:02 發表

真係餐餐有餸加

所以咪食到佢變肥仔law!:mrgreen:

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-26 21:33 發表
點呀~ 無事丫麻......你個肥仔

Gavinpa想同佢"加送", 不過唔想我又bp高, 而且一"加送", 成晚就冇左, 佢仲要溫dictation.

所以而家我又"目及"實佢, 迫佢快手d, 但我諗佢今晚要11:00至有得瞓!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-26 21:54 發表
gavinpa真係細心既啫 :lol

11:00.....咁平時gavin仔幾點瞓? 唔夠精神默書, 會唔會仲無咁理想呀

其實平時佢就算10:00入房, 佢都靜雞雞睇書睇到差唔多12:00. 所以11:00入房+禁止睇書應該ok. 只不過今日睇左醫生食左藥, 我諗佢會tired.

都冇計. 而家仲做緊資料搜集. 鬼叫佢咩! last friday老師叫左佢地做, 佢唔寫手冊, 又唔口頭講, 而家點都要佢自己做番啦, 冇理由要"罰"我幫佢做.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-26 22:10 發表
ic! 最緊要夠精神

咁又係呀! 功課係gavin仔ga麻, 點都要佢自己負責番

11:00入左房, 岩岩又比我見到佢仲o係度睇書...... 即係要收書! 你話佢幾好精力!?

首頁

尾頁

跳至