跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 tsl0511 於 10-5-24 17:00 發表
唔比寄, 即係我用船寄傢俬, 衫, 雜物, 都唔可以寄埋, 對嗎?

絕對唔可以!貨櫃入面,絕對唔可以有食物!
奶粉係唔可以寄櫃。
其實,你BB都有2歲,你可以自己手提行李帶過黎,過到黎,就慢慢轉另一隻奶粉;我大女果時移民過黎時,都係hk食日本明治,我同老公帶左18罐明治過黎﹙手提﹚,因為移民坐澳航可以每人帶40kg行李,過到黎後,食到最後幾罐,就慢慢幫佢轉澳洲既奶粉。
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 10-5-27 09:09 發表
waa...18?

係呀....18罐呀....因為當時好多行李都寄貨櫃過黎,所以就有好多空間拎奶粉囉

琥珀宮

原帖由 tsl0511 於 10-7-5 12:54 發表
hi, 我想問你小朋友飲邊隻奶粉呀? 我0係MEL只見到3隻奶粉, S26, 能恩同埋唔記得佐邊隻. 我0係度諗細女出世就飲S26, 咁0黎度MEL應該轉奶粉唔係太大問題, 一係就照飲日本奶粉, 到時手提十幾罐奶粉, 0黎度再慢慢轉.
...

我大女依家只係飲普通全脂奶粉,因為都成8歲。但之前就係同佢轉飲有機奶粉。
我地QLD呢邊唔止得3隻奶粉選擇,都有好多牌子選擇,我小朋友未試過飲S26,但聽人講,話好熱氣,你小朋友幾多歲?

首頁

尾頁

跳至