自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-4 20:09 發表
我下星期4生第4個,,,大囡7歲,2仔6歲,3仔下星期4就2歲

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 bellybaby 於 11-3-4 21:38 發表
我有兩個女,剛剛流產左個bb,調理好身體後就準備再有...
希望追到個仔就收工..

我都有2個女,想生多個女,不過未有聲氣呀...

琥珀宮

原帖由 carrai 於 11-3-4 21:53 發表
我都生左三個囡呀

流口水中.....

琥珀宮

原帖由 bellybaby 於 11-3-4 22:02 發表

其實我兩個都十二歲同九歲,理應可以嘆世界!
唯獨c6想要仔,,流產左個就係...
唉...傷心過後就想再努力,
希望自己身體仲頂得順,生多個就收工!

你試左幾耐呀?已有兩女,都係想追女呀?
預祝你成功,努力呀 ...

我大女都9歲啦....細女14個月。
我同老公都好鐘意女,完全無諗過要追仔呀....
我第一胎,試左2年先有...第二胎試左差不多7年 依家試左3個cycle....都未中

琥珀宮

原帖由 vkk 於 11-3-4 22:47 發表
我生左3個女
14yrs ,12yrs...7yrs
3個夠哂數

你7歲同14歲果2個女,有無代溝呀?佢地仲會唔會一齊玩?

琥珀宮

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-4 22:55 發表
下星期4我就生第4個喇,,好緊張

一切順順利利!

琥珀宮

原帖由 vkk 於 11-3-4 23:00 發表
初初大女同3女好fd,而家就唔會一齊玩,大女話3女低B~

我大女都好鍚妹妹ga!成日一齊玩。但我就係諗到,將來大女14y ,細女7y時,大女就會同細女唔岩玩啦!所以,我就想生多個,同細女年紀差不多,有個伴;唔係的話,細女將來同獨生女冇分別。

琥珀宮

究竟幾時到我中第3個呀!激死人啦!

琥珀宮

原帖由 alicealice313 於 11-3-9 21:03 發表
好羨慕你有對孖女, 我生6個未試過生孖胎

你係咪之前報紙訪問過果個媽咪呀?只係8掛想知

琥珀宮

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-11 23:37 發表
我尋日生左LU,而家仲0係醫院,今日先落地去見BB,星期1就出院喇

恭喜晒

琥珀宮

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-12 21:32 發表
不過而家谷奶攪到好痛,,今朝個傷口宦痛,,唔係幾幾行到,,好彩之後食完止痛藥又OK~係而家變左石頭胸,希望今晚訓到啦

你係咪餵人奶呀?如果石頭胸,食止痛都ok ga 咩?
要好好休息呀!

琥珀宮

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-16 01:19 發表

THX~~而家冇事LU,原來果晚係餵完人奶子宮變縮所以甘痛,第2朝醫生黎佢話我傷口應該唔會甘痛,痛到感覺到雞果度跳跳下,原來就係子宮痛,醫生話愈生愈痛,行就痛,訓0係度冇吽痛GA喇,
開頭0係醫院都有餵人奶呀,,不過亞B都唔願啜,好懶,本 ...

如果子宮收縮得好勁,代表復完得越好ga...過幾日應該無甘痛,我記得生完頭果個星期,我都有子宮收縮痛痛..
你不如人奶+奶粉2溝,咪可以食少D奶粉,又唔使四圍買奶粉啦....一舉2得!

首頁

尾頁

跳至