想生BB

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 ChristieMing 於 08-10-23 08:47 發表
我想問下各位..
如果驗孕棒見到綫..係咪代表bingo o架?
如果冇bingo...條直綫係咪一定冇o架?(少少都冇)
因真係得好淺好淺o既線...
但都會見到...但相機影唔到... ...

我岩岩睇下我買果隻驗孕棒既說明書,話就算有好淺既線都算Bingo你果隻既說明書有無寫呀?
好淺好淺線,係因為體內既pregnancy hormones未係好高,所以咪淺色囉...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 ChristieMing 於 08-10-23 10:50 發表
多謝晒各位呀~

其實我可以唔咁早check的...
過多兩日..依然高溫..我都可以話9成bingo了..
只係今朝突然好想驗..
一探完熱就即刻去厠所驗了..

我諗我唔會再驗...過多三日..
仲係高溫..我會直接打電話去book睇婦科。 ...

呢D野又真係好難忍到手
你呢幾日要多D上黎,等我地班姊妹吸多D旺氣呀

琥珀宮

唔好意思呀!我又黎呢邊吸吸旺氣
你地傾啦....唔使理我....

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-23 20:44 發表
吸左咁多都未夠??!!

未夠呀!呢D野唔嫌多唔使理我ga....我會自便ga啦

琥珀宮

原文章由 QQ70 於 08-10-23 21:20 發表

你快架喇 ! 下個到你報喜 !

我都希望係啦

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 08:08 發表
QQ70,
你有晨嘔未???!!

jezz,
你甘快有晨嘔?我果時第8週開始嘔到生呀

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 08:57 發表
我就係無..先至驚呀.......我睇其他POST..話有晨嘔先好呀!!

唔好自己嚇自己啦....你依家一定要食好!著好!訓得好!

琥珀宮

jezz,
唔記得問,你有無飲全脂奶呀?要飲啦...葉酸係咪已經食緊?
我呢排又葉酸又全脂奶,體量直線上升呀 我老公仲話我重左?好事

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:05 發表
已經食緊喇~

你唔好飲高鈣低脂奶,一定要飯全脂奶ga...

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:09 發表
咁咪肥死???!!

係ga....所以我咪肥死囉

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:12 發表
有鈣丸食嘛...唔使飲全脂呀???!!

我無食鈣丸呀....葉酸係咪無鈣ga?

琥珀宮

原文章由 jezzyuen 於 08-10-24 09:24 發表
我講後期呀~

原來你講後期呀...
但我聽其他姊妹講話,努力期間飲全脂奶,會幫助著床,所以我咪又試下囉

琥珀宮

原文章由 QQ70 於 08-10-24 09:52 發表

每個人O既反應不同, 我同事兩胎都係無嘔, 又係咩反應都無, BB出世非常健康 ! 反之, 我見有D 同事, 嘔到死, 一食完就嘔, 個BB 就輕D, 因為佢成日食完嘔, 成日覺得頂住個胃, 唔多食野, 個 BB 自然吸收少左喇 ! :bas ...

甘呢個又係真ga....我因為嘔到生,咩都食唔到,臨生前仲輕左6磅,囡囡出世真好細粒,得2.58kg

琥珀宮

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 19:19 發表
9月18日

你最後經期係9月18日?你一定中啦!係咪聽日你老公陪你去睇醫生呀?
萬事小心呀!
等你好消息

首頁

尾頁

跳至