自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:我今日同媽咪傾計,我好多朋友都係生1至z個

原帖由 bobo620 於 12-08-04 發表
我今日同媽咪傾計,我好多朋友都係生1至z個,好多仲要未結婚,未拍拖,你地身邊多晤多人未拍拖㗎!

...
外國生3、4個好平常。

chuchu9999  外國福利好!  發表於 12-8-4 08:15
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表外國

原帖由 pomanlife 於 12-08-04 發表
咁豬豬會唔會繼續
有先得ga

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表有先

原帖由 pomanlife 於 12-08-04 發表
努力加油呀
隨緣

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表有先

原帖由 mandysio 於 12-08-04 發表
Pigpig向第三個努力呀
如果努力可以成功,我唔介意!可惜

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表外國

原帖由 bobo620 於 12-08-04 發表
你教得仔女好好,唔怕生3個,而且澳洲係唔係真係無香港甘大壓力架?
係呀!冇壓力,小朋友好開心!

琥珀宮

引用:我見好多都係因為要追個仔才生咁多個,+其實

原帖由 Mrsleaf 於 12-08-04 發表
我見好多都係因為要追個仔才生咁多個, 其實仔女都唔緊要啦.
我想生女喎!唔好用自己諗法代入別人是最好的

琥珀宮

引用:外國咁多津貼,產假又長,香港生,咩都自已

原帖由 kurocat 於 12-08-04 發表
外國咁多津貼,產假又長,香港生,咩都自已比,眼見好學校變曬私校,又收得貴。點頂呀?

...
津貼都計入息發放喎⋯我2個女得最低牛奶金⋯

琥珀宮

引用:Quote:pigpig+發表於+12-8-4+09:14+我想生

原帖由 LilianLegend 於 12-08-04 發表
妳可唔可以講下aussie既公民教育係點架,

我都想有第3件,
冇特別。囡囡學校著重小朋友自我啟發,老師只係輔助,小朋友主導。佢地會教小朋友互助互愛。

首頁

尾頁

跳至