跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

到∼∼∼

竟然我都要報到,嘻嘻!

唔該晒包媽

一陣要出去開會,所到今日早食lunch呀!即刻上黎一陣

大宅

J媽、包媽,廖太話睇得出Joey好少上落樓梯,所以佢啲大肌肉發展尚要鍛鍊呀!

99平時唔方便帶Joey出街玩,我呢個阿媽又無鬼用,好少時間陪Joey去公園,一星期最多都係放假個兩日先可以帶。

以後我夜晚放工都要帶佢落去玩下先得,不過驚遲啲會好凍

大宅

包媽,我都覺得包包呢兩堂既進步特別明顯呀!真係抵讚

而JJ就係一直都進步緊,正如廖太所講,JJ其實好肯聽大人教。我個日見佢細細力放低個搖鈴,真係勁感動 我心諗:原來JJ都有柔情既一面(J媽,我呢句野係咪好正

大宅

J媽,係呀!我同Joey爸都會帶多啲Joey去公園。雖然每晚只可以玩一陣(因為我返到屋企要泵奶,搞得黎都好夜......),但我都會盡量同佢落去。

廖太話Joey其實係有能力上落既,不過好明顯係少練習,所以提議我俾多啲機會佢練。

大宅

咦,包媽,聽你咁講,又好喎。今晚一於行樓梯!

咁我咪又會繼續瘦落去

大宅

幼潛張畢業相,有無留意廖太變左Joey阿媽?

我見佢咁高興咁攬住Joey,你地又每人攬番自己個BB,我行埋去影相好似搭訕咁,所以最終我都係做番攝影師。

我唔係介意呀,其實我覺得廖太勁錫Joey,我都好開心。不過見到果日咁尷尬既場面,我諗起都幾好笑,所以攞出黎講下

大宅

bebobo 寫道:
校長,
我差d流眼淚添呀! 你知啦..jj不嬲都咁粗粗魯魯, 學你講見到jj都有柔情o既一面 我真係好感動架!

J媽,其實我之前有同包媽講過,JJ雖然係精力旺盛,好似好曳咁,但其實佢好乖,每次都好落力咁收番啲玩具入個箱度。

只不過佢之前每次都大大力咁掟落去,好似做「咕喱」咁,令我諗起佢一路掟一路會講:「鬼咁你窮呀頂硬上啦!」

大宅

J媽、包媽,麻煩你地幫我key番個頭上去,不過我同廖太既身型,好似差太遠∼∼∼∼∼

大宅

bebobo 寫道:
校長,
比你笑c我! 係呀! 叫jj做d勞動o既野, 例如,叫佢掉垃圾, 拎d衣服放去污衣桶, 拎定椅仔同佢沖涼, 叫佢放拖鞋等等, 佢都一一做架, 但叫佢望坐我個咀跟我學講野, 佢就望都唔望

所以其實JJ真係聽教聽話喎,你唔好話再佢曳啦,佢只係好動啫

講野,慢慢黎啦,我阿媽話我阿哥三歲先講野,哈哈!

大宅

栗子媽,你真係氹C我 多謝你呀!

我都好掛住你呀!你每次出trip,我都有啲失落 :-| 到你每次返黎,我就開心番

遲啲我無咁忙就有機會約出黎玩啦 2007再會嘛

栗子仔仲有無樹?

大宅

pakhei07172005 寫道:
J媽,
JJ真係好有進步呀! 栗子仔好似唔多聽我地既指令, 好似借咗聾耳陳隻耳咁呀, 有咩方法呢?

返幼潛

收左佣金既校長上

大宅

bebobo 寫道:
校長,

我感覺到你又就黎要走啦 :-( :-(

你你你....搞到我想喊 :cry:

我都無做過啲乜野,點解你地一個二個媽咪對我咁好?

小女子無以為報呀!

其實我都好掛住你地,所以次次話好忙好忙,我都攝攝下咁盡量上黎。

大宅

栗子媽,如果你想知幼潛既內容,我可以逐樣逐樣話俾你知,你有需要打俾我。

唔收錢,剩係要栗子仔錫番啖。

大宅

pakhei07172005 寫道:
校長,

咁你盡量攝時間上嚟啦! 冇咗你留言好似爭咁啲嘢咁啫! 我最近都好忙呀, 我地齊齊盡量攝時間上嚟啦!

你咁講,我就盡量上黎打躉啦

希望呢度唔會有媽咪歉棄我啦

大宅

開完會啦,又攝上黎搭咀先。

J媽,栗子媽,開心嗎?

仁媽,醒神嗎?

大宅

bebobo 寫道:
+媽,

我覺得++好叻喎! 又聽指令, 佢只係怕陌生o者!

好認同呀!

大宅

我覺得廖太唔需要賣口乖喎,都已經last一堂啦,佢又知我地無續班,毋須討好我地呀...

雖然我唔係太清楚廖太對包包同++既評語,但我作為旁觀者,其實都一直覺得包包同++係聰明喎

會唔會係因為你地作為佢地媽咪,要求唔同呢 ?-(

我覺得廖太講既係鼓勵性說話,佢讚包包同++個啲方面,一定係佢地值得認同既一面。可能廖太想你地開心,咪加多兩錢肉緊囉。

我相信包包同++都真係叻女黎架!

大宅

閃走啦閃走啦!

老板又交野俾我啦!

今晚又要同老板一齊OT呀!

大宅

好累 :-|

大宅

除左連踩30個鐘......

我仲要連返十幾日工......(i.e.星期六日無假放)

我feel到我啲骨頭碎緊....

首頁
12345...16

尾頁

跳至