跳至

首頁

尾頁

別墅

hello, 我個女都係1月10ga ^^

別墅

原帖由 lovelypal 於 10-8-30 15:54 發表
:loveliness: 你地好呀, 我個囝囝係1月28日出世ga
佢識得爬,,,勁快..好有力,,,有traget比佢..佢會好狼甘向前衝去traget到...!!! 見到佢甘既樣,覺得好攪笑...本身係肚到..出左黎唔係好識郁...,到而家7個月喇,識爬識叫 ...

oh 你囝囝識爬得咁快咁叻叻啊,
我澄澄都未識爬, 不過坐得都算穩了, 都係剛學識咋XD
佢都有食粥粥呀, 都係婆婆揍^^ 我都要返工呢~

而家我放工放假就會train下佢爬0.0" 不過佢郁唔到就會發炆 而家想搵d playgroup俾佢試下, 有d教train大小肌呀果d @_@" 但未搵到, 有無mami有介紹or 已經上緊架? share下^^

別墅

原帖由 carolliuhk 於 10-8-26 16:42 發表
太好啦
希望可以認識到更多媽咪同BB

yeah~

我都係呀^^ 希望可以gathering下

別墅

原帖由 丘師奶 於 10-9-5 11:24 發表
Hi~
大家好﹗我個仔1月23日出世。6個月時有20磅鬆D喇﹗佢口腔下面出左兩隻牙仔,上面都出緊兩隻喇﹗成日牙痕搞到佢好辛苦﹗

食粥仔方面,食得唔多呀﹗好多時都係食十幾匙BB匙咋﹗每餐粥仔一定有瘦肉(純用來煲粥,未食泎住),咁會加以下 ...

hello ^^
你囝囝一定肥嘟嘟好可愛呢

我對montessori playgroup都有興趣啊~ victoria都係XD

想問下你montessori 果間喺邊度呀?

別墅

原帖由 meichi 於 10-9-10 12:45 發表
hellO,
我個仔暫時只係識食訓屙笑喊玩扭抆叫爬坐扶野企!
未出牙, 但就鐘情於固體食物, 對奶冇咩興趣!

寶B都識好多野啦:lol

別墅

原帖由 kaceymama 於 10-9-21 18:13 發表
Hi 大家好!
我囡囡1月5日出世,但屬奀細型,不足17磅,不知是否太早出牙仔,4個多月已開始出,所以在3個多月時不肯食奶,因為健康院d姑娘話,出牙仔時牙肉會痛,所以會唔鐘意食嘢,依家上面出緊4隻,下面已出2隻。

佢會反身,會坐同企,仲好 ...

hi^^
你囡囡又真係幾早出牙仔啊~ 我澄澄而家吽緊上排牙. 乜咁啱ge, 澄澄又係唔識爬, 反轉後郁唔到鬼殺咁嘈

首頁

尾頁

跳至