論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然係斷約o既我就唔會考慮, 連interview都唔駛.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 matmum 於 08-9-18 02:07 發表
唉! 有得選擇嘅話, 我都唔想請比人terminated. (我以前一定唔考慮). 但我係stay in mum, 完約嗰啲唔鍾意有僱主睇實晒.
Agents又搵唔到比我. 好似週圍都供不應求咁, 海外嗰啲又要博一博. 我就係剛剛炒咗個海外, 浪費咗時間及金錢去隔山買牛.

最幣係我冇請工人運! 唔計剛剛炒呢個, 我之前兩個工人都攪到我一頭煙. 我都知冇前僱主reference有問題, 所以希望bk搵到前僱主. 我而家都係十五十六!

請工人真係好煩, 有又煩, 冇又煩!

我明白你o既難處, 因為我都係stay in mum, 係好難揾工人, 我舊工人幫我喺church揾, 屋企附近揾, 有啲一聽到係stay in mum就擰晒頭, 有啲肯嚟見我工人又唔鈡意佢哋, 結果千揀萬揀(係佢哋揀我同埋我工人揀佢哋), 揀着第1個, 前僱主唔肯早放佢, visa年初一到期, 年三十先放佢走, 時間太趕, 我又唔熟啲例, 唔博啦, 第2個, body check肺片有事, 要back out contract, 第3個話明要我俾日用品, 又問我年紀大唔大得過佢, 怕食佢唔住, 唔要啦, 第4個就請着個偷錢貪心工人, 而家喺我屋企乜都唔識做o既係第5個, 我請人都請到怕囉! 我喺agent度見人, 啲賓一聽到係stay in mum冇人願interview, 只係得2個terminated o既想見, 但我唔肯見, 唔想博, 之後agent call我有哩個完約肯見喎, 咪卒之請咗哩個乜都唔識做o既大小姐返屋企囉! 而家佢正在接受我o既training中.

首頁

尾頁

跳至