自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

toffeechoco 發表於 15-6-12 19:08
真心想問你去邊度shopping俾人白眼?我真係未試過俾sales白眼,事先聲明,我係地道港女

我都未試過受sales白眼, 反而仲試過某名店關門俾我同朋友揀手袋, 本來只係關門, 點知有B6客照推門入嚟, 於是佢哋鎖埋門好等我哋專心揀袋, 啲客要離開仲要佢哋開門, 冇因為我哋係香港人而待慢喎!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YURICKY 發表於 15-6-12 19:10
你知唔知咩叫做“落井下石”??

你知唔知咩叫“凡事留一線,日後好相見”??
好明顯人哋乜都唔知啦!

bull2015    發表於 15-6-12 22:50

象牙宮

starrymama 發表於 15-6-12 19:49
我去又一城 joyce beauxx 都係 la, 諗 g 買部洗面機。先千幾蚊部,d sales 都 5 show 我, 講多句都費事咁
我去海港城joyce 又OK喎! 我買兩個洗面機刷之嘛! 幾舊水, 啲sales態度都OK。

象牙宮

lala1016 發表於 15-6-12 20:18
都唔明呢度總係有人鐘意幸災樂禍, 今日人地環境唔好就話人xx, 小心風水輪流轉

哩個一定會, 經濟影響唔會只係單一一個層面, 係會一環接住一環落去, 所以唔好只諗住零售業受影響就唔關自己事! 講風涼說話!

bull2015    發表於 15-6-12 22:58

象牙宮

ivyko 發表於 15-6-12 22:39
UM........你地係超大客啫, 曾經係C牌VIP 都未曾有咁嘅待遇,你地係真正超大客仔 …

係咩? 仲以為個巿唔好魚毛當大客tim, 我從來冇當自己係超大客仔!

象牙宮

bull2015 發表於 15-6-12 22:55
心態不同,結果也不同。
係ga, 我喺香港買嘢真係冇乜hard feeling(touch wood), 當然啦, 有啲好出名嘅我就唔會特登去幫襯, 就如珍尼X奇, 出晒名的, 我唔會買啦!

象牙宮

shumson 發表於 15-8-19 13:16
好多香港人想大通縮,經濟衰退,股市大跌,樓價大跌
讓他們如願以償吧!

首頁

尾頁

跳至