自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jarjane 發表於 23-1-19 16:54
香港人好多都喜歡名牌,你見周街揸靚車戴名錶就知,Benz波子馬莎寶馬Tesla勞力士PP冇人會話佢哋虛榮,好奇怪! 貴極只係十萬八萬一個袋啫,大把人左手伸一伸都唔止,其實同一道理夠可以戴冇牌子錶揸韓國車啦!但偏偏手袋唔知點解就特別乞人憎...

講真,我用嘢時,真係冇諗佢係唔係名牌,只係鈡意佢嘅款,同自己攞得舒適隨意,覺得啱自己,亦唔會睇人哋用乜嘢揸乜嘢,唔會因為佢攞名牌而另眼相看,更加唔會因為人哋唔係攞名牌而Miu人哋,自己都顧唔掂自己,邊理得人咁多 都係嗰句,女人何必為難女人,咸魚青菜,各有所好,尊重各人選擇同自由

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實,買手袋啫,邊諗得咁多嘢,咁多包袱,咁大使命,仲要孭埋振興經濟責任,只係小事一樁,冇諗過會咁偉大

象牙宮

jarjane 發表於 23-1-19 17:38
我買嘢純粹係買自己心頭好,我買得起又買得到就OK,唔會理人哋點睇我,花花世界要虛榮嘅嘢唔止呢樣若果要靠個區區十萬八萬嘅袋嚟耀武揚威就真係失敗啦。鹹魚青菜各有所愛,總之互相尊重,我唔笑你肥你唔好笑我矮.

我從來冇因為拎手袋而有飄嘅感覺,只係覺得好睇,用得舒服,拎得隨意,就OK,真係要虛榮,十萬八萬嘅袋真係唔夠

jarjane    發表於 23-1-19 18:09

首頁

尾頁

跳至