自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我連外傭有冇開冷氣瞓我都唔知,有冷氣有風扇 由佢自己㨂,除咗overpay外,仲有埋洗碗碟機等佢唔駛洗碗,兼且有另外一部洗衣機俾佢專用洗佢自己嘅衫,而家仲會請多個外傭分擔工作,不過就算我俾高過巿價,啲外傭都嫌要同另一外傭一齊做而唔接job(同國籍同信仰都嫌), 我仲要冇小朋友要佢哋湊,只係做清潔都唔like,煮又係我自己做,都㨂工,超無奈。

HH_HH    發表於 15-9-15 18:22

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Snoopyboy 發表於 15-9-14 11:04
咁挑工做?
去過agent度揾過外傭就會知我所言非虛。

小小bb    發表於 15-9-14 13:06

象牙宮

littlecar 發表於 15-9-14 11:15
你呢份唔算DREAM JOB.....佢地最想係跟鬼佬同可以出去住.....
我而家做緊嗰位外傭就係咁同我講, 佢話佢識嗰啲大部份都想打鬼佬工, 可以出去瞓(好多鬼佬唔怕犯法的, , 唔鈡意外傭喺屋企瞓) 其實晚上就可以落bar玩。 最好笑, 已經冇乜完約外傭俾我揀(其實係佢哋揀我多囉), 其中一個仲要係五十幾歲, 佢話佢想自己一個做晒成間屋, 唔想有partner, 我心諗, 你做得掂先講啦!

象牙宮

Snoopyboy 發表於 15-9-14 14:10
點解你個maid 要同你講其他做鬼佬家的事?
比較呀?都唔明佢地點解要比來比去
鬼佬屋企高級d咩
唔係比較, 我同佢傾閒偈, 佢講出佢所知的事實, 其實佢講嘅嘢我都知, 只要有上網自己揾外傭, 就會睇到啲外傭點要求~ prefer western employer and live out, 香港家庭好小會配合到外傭哩啲要求, 所以外傭鈡意做鬼佬家庭。

首頁

尾頁

跳至