影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

Pr0udfish 發表於 17-4-2 22:54
我有啲覺得肥太去打二奶場戲,係為我哋觀眾們洩憤嘅 肥太有一樣做得唔夠,應該打埋隻衰佬至啱 :s ...

如果肥太唔去打閙, 我諗我會嬲到跳船

侯爵府

familyking 發表於 17-4-9 16:52
21,22集進展超緩慢,除了講了師任堂終排除萬難進身御前國畫師,想不起有什麼重點劇情,實在有點失望!劇情 ...
我今個星期剩係睇左21,22未有動力開,剩番8集都唔知佢點收尾。

侯爵府

gracelam 發表於 17-4-11 10:06
宜城君係當時思想好前衛嘅人,佢欣賞師任堂爬牆睇金剛山圖嘅舉動,之前又周遊列國,结婚當日可以走路,唔 ...

我都好鐘意市集果場戲盡在不言中

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-14 21:50
最欣賞仍依然是外景攝影,呢兩幕靚到我嘩一聲讚嘆不已

依場戲我掛住望景多過睇兩母女對話

侯爵府

聽聞SBS版本由30集減到去28集,剩番5集,古裝版應該好快完。

台灣現代版宋仲未正式出場,仲係講緊個教授要整C徐智允佢地幾個,宋承憲現代版戲份真係小

侯爵府

familyking 發表於 17-4-16 10:59
吓!是否收視不佳?不過都好,讓劇情緊湊d. 我還未有動力開23集,死吾死!
...

應該係因為收視唔好

我都想套劇快D完,今個星期SBS得一集,好快完

海外版照有兩集,但果D現代版情節真係有D多餘,我覺得可以cut晒佢濃宿D講點様督爆個衰人教授。

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-16 12:19
我擔心韓版古代劇情只夠做多兩三集,之後全部現代版講篤爆教授,咁就真係臨尾都要跳船囉
...

如果二人去金岡山躲避追捕係最後情節,我估古裝版兩集就講完

我會睇埋現代版,只因想睇宋承憲咋!

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-21 21:40
兩人一生情緣以金剛山起始,以金剛山作結,溫柔美好得很。雖然相知相愛不能相守,但兩人並肩寫畫時那個肯 ...

我都鐘意24集,好睇都幾多感動位,友情,君臣之情,愛情。而金岡山果段戲,當師任堂一見到李謙就快快走上前流淚(差在未抱抱)我都睇到眼濕濕,之後李謙讀封信讀到最後果兩句,我忍吾住喊継市集兩人分離果段戲,金岡山依段好感動我結果24集一完,我急不及待開25集睇下仲有冇講師李二人,結果全集係現代版

24集唯一冇眼睇係夫妻之情,睇左都要洗腦洗眼。

侯爵府

25集宋仲未正式登場,睇完25集完左既預告,似乎rade首領宋承憲係知自己同師任堂李謙前世今生既野,要等徐智允都知道後,可能真係要等最尾果集宋先出現,大家一見面就知大家前世既関係,咁先可以有基礎再續前緣。有排等呀

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-22 11:58
師任堂在毗盧峰上回眸乍見宜城君嗰下,我睇得好肉緊,話曬大家都剛剛死裡逃生,唯恐相逢是夢中,碰觸下佢 ...

果埸戲我都睇得好鬼肉緊,諗住師任堂最起碼都會握住李謙前臂,就好似佢有時都會握住流氓D手,點知兩個都咁克制

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-22 12:02
我睇到其他網友寫,李元秀入宮送肉湯俾老婆,見到李謙同師任堂兩人有傾有講很不是味道,亦曾在市集親眼見 ...

就算係,佢都不配做幾個孩子的爸爸,果塲同妾氏lee 係房依依泣泣真係睇到火滾,仲要係D子女面前做到咁出面,佢老公要拎去

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-22 12:08
我等緊天使版翻譯,未睇25

現代版相信仲欠一人未現身,是諱音堂石順,因為師任堂講過希望來生大家做好朋 ...

唔知石順會用咩身份出塲呢?一定係做番好人幫徐智允25集連太子同埋我都分唔到係流氓首領定係李謙個山賊死黨現代版都出左場嗱。

侯爵府

familyking 發表於 17-4-23 20:37
太子?誰?是否最尾rade的其中一員?沒有了鬚,你不說,我完全認不出
...

係呀!就係最後係餐廳代表rade組織同徐智允見面果個

侯爵府

familyking 發表於 17-4-23 20:52
完全想不到石順還可怎出現。我覺得現代版可能男女主會續情緣,因師任堂臨離開金剛山說,今生不能愛,要來 ...

剩番3集,睇下有冇先。始終唔係主線,唔再交待亦唔出奇

侯爵府

cathy-tse 發表於 17-4-26 00:38
SBS那有25,26?夠了!超唔想追了

之前SBS停左一集,未有SBS 版26集

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-26 00:55
原來大舊佬即山賊哥哥,唔怪之得咁熟臉口啦

徐智允成日話相信老公未死,佢死唔去宋生咪無行囉?宋 ...

我覺得宋生已知自己前世,會鋪排到宋生同除智允都知前世既事之後先黎個四目交投首次見面所以宋生未有咁快出塲

侯爵府

cathy-tse 發表於 17-4-26 15:05
請問SBS。25集在那可以找上?

以前有介紹你去楓林網睇,果度有,你搵下。我次次都係果度睇

侯爵府

睇完26,27. 除智允同師任堂各自係自己生活既時空相遇有點怪怪的,有D似{回到未來}咁由現代改變古代命運。

只係剩番一集,仲有咁多野未講,除智允老公既出現如何令師李二人再續前緣?睇預告係唔係師李二人去左另一空間再續前緣而唔係除智允同Rade呢?點解今個星期唔做埋28呀?要等一個星期?

侯爵府

familyking 發表於 17-4-30 10:36
26集終於解釋了徐智允角色的重點就是要解救古代的李謙。
而學你說,徐的老公再出現,以徐的性格,根本無可 ...

如果係就好,始終師李果份情緣,唔係徐rade係現代可以代替,最好係師李最终可以一齊,可能係師李二人死後,徐智允見到佢地係第二個空間好開心咁生活

28集要5月4日先做,見其他網話要等埋海外版一齊大結局。預告我見到現代版既閔致浩拉閔教授(古代既黃帝)

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-30 20:48
徐智允同師任堂在異度空間見面,傾偈之餘仲可以轉移物品,呢條橋就好似七十年代啲電視劇,行入一組圈圈就 ...

算吧啦!希望最後一集交待好D就完結,我怕佢唔夠時間解畫草草收塲!

首頁

尾頁

跳至