影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

Hirr 發表於 17-5-1 00:59
睇依套劇有好多唔明?
點解師任堂在歐洲見到男主角靈魂?
在第幾集見到男主角(現實版)?

你跳黎睇?

師任堂冇去過歐洲,你意思係指徐智允?邊場?

現代版宋承憲未正式登場,暫時只見背影和長腿下星期最後果集大結局應該會出場,如果唔係觀衆實反枱

現代版宋承憲都未出塲,唔知佢係咪記得前世既野?我都等緊大結局解畫

侯爵府

Hirr 發表於 17-5-1 17:22
係呀,現代版師任堂去歐洲!
係呀跳嚟睇,有好多下載唔到或線上睇唔到
...

有依幕? 我都唔記得,只可以話徐智允睇完師任堂日記後,太投入師任堂同李謙既愛情故事,不知覺間幻覺見到李謙。不過係26定27集編劇有講徐智允同師仼堂在一個時空相遇,依幕就未有解䆁點解佢地會相遇

侯爵府

睇完結局,尾段好玄,自己解讀吧!

侯爵府

溫馨提示:睇開SBS版本既JM, 記住大結局係第28集。唔好睇錯海外版30集,海外版結局cut左好多重要心底話,唔好睇錯。

侯爵府

Janis 發表於 17-5-5 16:13
但27同28搵唔到SBS版

我係maplestage 見到有27,28 SBS同海外版兩個版本。

其實兩個版本既結局都各自cut 左D重要既野,如果有時間,兩個版本最尾結局果隻都睇下,會明白D。

侯爵府

Janis 發表於 17-5-6 10:35
睇咗海外版,唔算吸引,冇心機再睇SBS版

好多野都交代得唔清唔楚,最失敗係宋承憲時裝版幾乎冇咁, ...

宋承憲時裝版仲衰過D大茄埋啡,連一句對白都冇,好失望。

侯爵府

familyking 發表於 17-5-6 13:01

我不太滿意這個結局,須然一幕幕美如圖畫,但太多縣疑未 ...

可能本身冇期望,都預左係咁上下,佢正正經經拍一套純古裝咪算囉,又要跟風玩穿越,攪到一鑊泡。SBS版最衰係cut左著孝服果幕,雖然都估到係話師任堂死左,但觀衆會入戲D。

真係浪費左兩個好演員,兩個仲要咁耐冇拍韓劇,失望呀!

侯爵府

cathy-tse 發表於 17-5-6 15:44
佢仲只不過係拎住個相機好似傻仔咁周圍影

浪費左呢個俊男

果幾個宋拎住相機既鏡頭之前已經出現過,估唔到大結局翻炒果幾個鏡頭,等左28集就係咁,好失望!

侯爵府

familyking 發表於 17-5-6 16:52
乜有著孝服呢幕?是否在台版?啊!咁現在明白為何宜成君在意大利突然咁hea同發狂大叫了!唉!現在不倫不類 ...

有。海外版係沙灘度佢老公叫師任堂快D過黎一齊玩,但師任堂只係微笑揮手相反方向走左,之後就係佢D仔女同老公著孝服哭, SBS cut左依幕,所以跟住接李謙發狂畫師肖像係因為李謙知道師任道去世。

最後果幕我記得徐智允望到師李二人靈魂,SBS版都有徐智允講自己心聲。反之海外版咩都冇講,就咁播歌

侯爵府

familyking 發表於 17-5-6 16:57
而且個徐智允一人飛過去意大利,望到個男主影佢相,大家只你眼望我眼,一句都無講,究竟想點?盡在不言中 ...

我係第二個網見人解釋話徐智允有能力同師仼堂靈魂溝通,最後帶左師仼堂靈魂去意大利同李謙有情人終成眷屬。

侯爵府

makilaw 發表於 17-5-6 19:13
睇tbb版有一幕個rade(應該係宋承憲)寄張post card叫智倫帶師任堂嘅靈魂去意大利同李岭重聚!
...

原來係咁我睇SBS版,佢地唔係咁翻譯明信片果句,所以我都唔係好明Rade邀請徐智允去意大利原因。

侯爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-7 15:41
兩版都有解釋係Rade託徐智允把師任堂的靈魂帶去俾宜城君的。睇到尾,之前大家估的前世今生關係全都變得不 ...

哈哈我中文差,睇果陣真係唔係好明明信片釋靈魂果句,都係上其他網見人解讀先明

你講得好岩呀,現代版真係為左植入廣告而設,臨尾果集護膚品,運動裝,飲品,XX民族塲所排住隊出塲。

首頁

尾頁

跳至