自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Icy8899 的帖子

咁長假搵D野攪下,日日一早我寫毛筆字,佢又成日企埋來,咁寫D部手引下佢先,又比佢拎下支毛筆,之後田呀山呀,天呀咁叫佢寫下,有時用水彩,畫太陽,隔離就寫太陽咁,唔好迫,有時寫D字教佢讀,讀完又寫,呢個假期已經學識寫名,同用水彩畫畫.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

好正經叫佢做,佢就冇耐性,唯有自己做D野來吸引佢,三分鍾熱度都好,起碼一DD咁教,要佢睇書,就要自己睇,佢就會埋來問係睇咩,咁就講故仔咁,一齊睇書low,對坐唔定又好奇D小朋友就係要咁,我女一對住個仔就會發火,一個鬧一個喊最後兩個都攰,我女話我太就個孫,但我又冇好似佢咁火,我話你一叫佢做功課就鬧,越鬧佢就越憎寫字,次次兩個都嘈到拆天,真辛苦.
<br><br>

水晶宮

回覆 luckybaby2011 的帖子

係呀,我係人稱茶婆婆,有3個男孫,一個女孫,而家湊細女個仔,湊仔容易教仔難,唯有諗多D方法去幫佢地啦.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至