夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果你老公要出去包2奶..你就算點check都無用...有心呃你又有幾難...成世人流流長點check得咁多姐...
其實你咁做...我諗你應該好辛苦...有時真係無咩好嘈..佢真係要搵食....係又好藉口都好..有咩資格要求咁大...除非你可以養埋佢...
其實我都幾羨慕你...有個咁好既老公..如果我咁打電話就比佢鬧死..
初初我都好似你咁...我重成晚訓唔著..唔知佢會唔會滾..我覺得呢種感覺好辛苦...就黎顛...後來諗下...我點擔心都無用..佢要做咩都吹佢唔脹..唔比你知好易...
所以慢慢就無再去諗...比心機做好自己..做人大前提係要令自己開心...何必迫到自己同老公抑鬱呢...雖然小朋友係大家既責任..但係要老公同你一樣咁付出應該唔得...男人就係咁...由佢啦...你要有"小朋友係我為自己生..唔係為老公生"既心態....

男爵府

明白..明白...
我老公都係成日周圍飛去做野...亦因為呢d成日都有嘈...有老公好似無老公...

算啦...睇開d..男人同女人本身既責任係唔一樣...想法都唔會一樣..
女人始終都係個重心放哂係屋企...男人真係唔會..所以無得公平...

我諗每一個女人心內都想自己老公乖乖地...check到就check...

但事實又幫到d咩呀...無謂搵自己笨...攪到自己成個怨婦..係人都知你小氣...你更靚條件更好有鬼用咩...無自信就咩都食假啦..

要佢尊重你..你先要尊重自己...婚姻不代表大家是連體嬰...要check住先乖既老公比你都唔要啦..你估好多時間心機咩...教下陪下d仔女重好啦...

成日嘈唔好話佢煩呀...我諗你都煩死啦...又講...講黎講去返大6,去滾...唔理屋企...唔愛家庭...講大話...去篤波...唔打電話...etc

我係你就真係無咁好耐力...我好愛好愛我老公...我好驚好驚佢去滾...但我更怕每月惶恐咁生活...我寧願唔愛啦咁...

女人ma...有自信...樂活...無人捨得唔愛你..

男爵府

其實我都幾有興趣知樓主幾歲...
我身邊有個朋友個老婆都係咁...非常重視個"家"
每個星期一定要有family day...成日都有藉口話唔帶個女出街..老公都唔得閒...每日出幾十蚊比老公返工..有次佢地鬧交..佢抱埋個女返左外家...老公一蚊都無返唔到工...靜係平時同d朋友食下飯都黑口黑面..一定要嘈下先得...食舊肥豬肉都鬧到pk...咒佢好快就死....我覺得唔係佢唔好...而係太緊張...太不能失去...變得好可怕....

男爵府

原帖由 qqsasa 於 10-9-4 16:21 發表
回應呢個TOPIC既會員都算厚道, 呢兩日睇到樓主寫既野, 佢唔會改到架喇, 我只係想講, 呢個女人真係好恐怖, 好似太皇太后, 佢老公就好似佢身邊既小桂子咁, 完全唔似男人!!!!!! 一個成年男人, 全副身家加埋都唔夠$1000 ...

哈哈~佢老公真係多得你唔小....:lol :lol :lol

男爵府

樓主~
我地唔係憎你...而係大家女人...只係話你知係錯係邊...當然梗係想你生活快樂...心中得到自由...呢樣係最重要...
如你所講既情況..我都覺得你管佢錢都係岩既...因為有小朋友..佢無節制就一定要管...其他咩女人呀...咩大陸呀就真係唔好諗咁多啦...邊諗到呀...每個星期出糧比佢...一個月靜返4000零用...小朋友支出又大...如果佢都有錢去滾...我讚佢叻仔...如果唔係有小朋友都費事講咁多...唔洗管又唔洗煩....洗哂自己諗掂佢..唔通臭仔咁臭咩...

男爵府

我覺得呢句好岩"好好做個溫柔體貼既太太。咁如果你話接受唔到既,咁就更加唔好再去亂諗,因為既然佢有無滾個結果都係一樣,咁點解要令自己咁煩咁痛苦呢?"

唔好諗咁多...好多野唔知好過知...

男爵府

原帖由 premum2006 於 10-9-9 15:04 發表
我有少少自己嘅分享
我老公曾經講過2句說話
我一直都牢牢記住:
1)"老婆, 我已經唔多時間俾你, 我唔想連喺咁少嘅相處昌時間中, 我哋都攞咗嚟嗌交。"
(事源係以前嘅我會用嬲/發脾氣嚟draw attention)

2)"老婆, 我自問 ...

我老公都有講過第(1)

男爵府

唔好再問"女人"野啦...一陣攪到佢本身無都變有呀....

如果我係佢...我會覺得橫掂無攪女人..你都好似肯定左我有...唔攪就真係蝕底啦....
你再咁真係會離婚嫁...唔好去到咁盡啦...

男爵府

你個心唔信..你個口都信住先啦...忍下口..而家風頭火勢...重諗佢用多錢/有女人.....唔好再咁啦...唔係真係邊個都幫唔到你

男爵府

樓主~
同埋我想問你一樣野

"我說不是大家一起去補救嗎?做老婆担心老公去呢D地方又有錯嗎?"

你諗住點樣一齊去解決..??係咪辭工..?定係要佢真係開聲同客講唔去應酬...?

"不要再各執己見吵架吔, 只要他答應我不碰"女人", 其它事我也可以遷就的...."

同埋你話唔信佢..佢就算答應你..你又會唔嘈...???你唔信答應你都無用啦...

最緊要係你自己想點...清清楚楚...唔比佢返工就寧願兜口兜面講...總比每日大家一齊受折磨...

因為如果自己真係真係唔放心...真係控制唔到自己啦...唯一方法就係唔比佢做野...養埋佢...辛苦d就辛苦d...總比最後離婚好

男爵府

樓主~
你老公真係有29咩....???
真定假先...都未知又自己話係....
慢慢黎...冷靜d....

首頁

尾頁

跳至