親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

katimbear 發表於 15-5-20 07:35
請問住難波定梅田好D? 小朋友7歲 會去universal studio / legoland...
請賜教

分別唔大. 由難波去usj, 行去大阪難波站搭JR; 由梅田去usj, 行去大阪站搭JR. 去legoland, 兩度都係搭大阪市營地下鐵去大阪港站, 中途轉線一次. 最緊要酒店近車站.

伯爵府

katimbear 發表於 15-5-21 07:27
請問你住過邊間係近車站呢?

我嚟緊暑假會去住難波Swissotel Nankai Osaka, 貪佢喺南海電鐵(機場往市區的其中一種交通)車站上蓋, 同埋可以帶12歲以下小童免費入住, 間房夠大, 但貴.

在難波,最近 JR大阪難波站 和 地下鐵なんば站 嘅有 Hotel Monterey Grasmere Osaka,
其次有 Swissotel Nankai Osaka, Fraser Residence Nankai Osaka,
再其次有 Namba Oriental Hotel.

在梅田, 最近 JR大阪站 和 地下鐵梅田站 嘅有 Hotel Granvia Osaka, Hotel New Hanky​​u Osaka.

當然, 交通方便和價格成正比.
你可以上 http://www.booking.com/睇吓啲酒店嘅價格, 顯示地圖就清楚睇到酒店位置, 佢仲會顯示埋附近其他酒店.

伯爵府

katimbear 發表於 15-5-21 19:18
多謝你D資料 我多數會住梅田 請問你住過邊間最好?
我未住過梅田,原本有諗過住granvia但價錢咁貴索性揀難波swissotel方便行心齋橋一帶,朋友住過梅田new hankyu話ok實惠又方便。
你可以在booking.com、tripadvisor等睇吓住客嘅評級、評語。

伯爵府

elysemama 發表於 15-5-21 21:59
我今日先訂左Granvia Osaka, 本來我係訂左cross, 但行程有變,我要cut一晚,點知我個booking係要我cut曬咁 ...
我1月時在booking.com訂8月雙床房,hk$15XX晚,後尾取消咗lu。

伯爵府

SW_Ball 發表於 15-5-26 20:33
Swissotel 正!

我好期待呀,雖然只係住classic room,都唔平,但貪佢地點好同埋房大,即管豪一次,advantage room就真係afford唔到喇(係唔捨得~),如果可以淡季去就得嘅。

伯爵府

tsangling 發表於 15-5-26 17:01
請問 "又有藍色果啲火車去機場", 係咩? 因為我7月都住Fraser, 謝謝
佢應該講緊南海電鐵。http://www.howto-osaka.com/tc/top.html

首頁

尾頁

跳至