親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

figo10 發表於 16-2-27 23:02
啱book咗Cathay 7/7-13/7,2大1小,$9881,早去晚返
你買得好抵!過咗7月中二人同行價都貴1.5倍呀!

伯爵府

kwokyk 發表於 16-6-14 16:27
回覆 Streetboy 的帖子

Toyota rent a car .自駕機場往返酒店,約2天自駕郊遊,東京都內就搭地鐵。

hello! 你返嚟如果有啲關於自駕嘅tips 麻煩你話我知, ok? 我7月29出發, 都係租toyota rent a car, 我哋第一次自駕, 仲要喺東京, 好大挑戰~

kwokyk    發表於 16-6-15 07:38
kwokyk    發表於 16-6-15 06:58

伯爵府

cy36baby 發表於 16-6-15 11:10
東京市內自駕如果塞車就麻煩,搵位泊車又係另一個問題。
都知道有這問題, 但因有傷殘人士, 唔想擔公共交通工具 (喺香港搭港鐵已攞命, 等幾轉先入到lift, 地面去大堂, 大堂去月台, 等完又等, 人多時上車都上唔到. 有次入咗閘先嚟壞lift, 銅鑼灣站, 得一部lift, 真係俾佢玩死!)
會盡量避免去鬧市, 唔去新宿一帶, 連我想去的淺草觀音寺都考慮緊放棄. 住品川天王洲, 計劃去幕張aeon mall和outlet、disneyland、sanrio puroland、藤子不二雄館、橫濱麵包超人館、河口湖. 台場高達、東雲睇電單車和汽車用品都會去, 但可能留低部分家人在酒店, 部分人搭車去.

伯爵府

cy36baby 發表於 16-6-15 11:41
甘冇辦法,我都係有老有嫩,而家最怕去迪迪尼。
請問你知唔知東京disneyland泊邊區嘅駐車場最近入口(我去disneyland, 唔去disneysea)? 可以揀 定係 full咗一區先開另一區?

伯爵府

cy36baby 發表於 16-6-15 14:04
disneyland 本身已經有個停車場wor

就係想知邊個近入口 (因為睇地圖睇唔到樂園個入口喺邊)
sorry, 我講得唔清楚. 我係指, 度假區內哪個停車場近樂園入口?

度假區第 1 停車場(R1):東京迪士尼樂園專用
度假區第 2 停車場(R2):東京迪士尼樂園專用
度假區第 3 停車場(R3):東京迪士尼樂園專用
度假區第 6 停車場(R6):東京迪士尼樂園/東京迪士尼海洋共用※
度假區第 7 停車場(R7):東京迪士尼海洋專用(立體停車場 高度限 2.2 公尺)
度假區第 8 停車場(R8):東京迪士尼樂園專用
※使用度假區第 6 停車場(R6)的遊客,可利用免費接駁巴士往返東京迪士尼樂園/東京迪士尼海洋。

首頁

尾頁

跳至