嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日朝, 四歲女兒發燒38.8, 狂話喊鼻好塞頭仔肚仔唔舒服... ...

之前幾年間, 已試過好多沙田區兒科醫生 (其實選擇唔太多...仁安,第一城,希爾頓都試過晒...),都覺得麻麻...

唉!好唔想由沙田抱佢出佐敦睇 ... ... mouth: 結果,膽粗粗試下一間新開而醫生"銜頭"好像不少嘅兒科醫生 ... ...

這醫生診症也算細心, 連我冇關注嘅皮膚問題, 佢見到都主動講又比藥膏...又冇見高燒就即塞藥,打針or開抗生素...

亞女尋日食左三次藥, 尋晚一覺訓天光, 而家好精神睇緊disney channel ...

從姑娘口中得知醫生在公立醫院已行醫廿多年, 好有經驗, 收約$250三日藥...都算ok la...

絕不是醫生親友 ... ... (雖然我好想 , 有discount), 無意賣廣告 ... ...純分享和比多個選擇大家try 下...

大宅

all pm send

大宅

原文章由 媽咪保保 於 08-11-6 14:20 發表
我住馬鞍山已睇過好多醫西但都唔夾,現在一病都要去佐敦睇先好, 而且每次睇醫生都要等一個鐘, 請問佢會唔會比好多藥食呢, 唔該晒

有四種藥水,需要時才服...

大宅

原文章由 hunny_hunnypooh 於 08-11-11 00:02 發表
係唔係江x強醫生呀 ,佢真係好有經驗架!
尢其係腦科, 你上網search吓就有佢啲資料, atv都訪問過佢, 佢曾經令好多腦痳痺的小朋友都行得番

right!

大宅

因怕pm漏了, 故post在此(純分享, 絕非"賣廣告')

江xx醫生

MBChB MSc FHKAM(Paed) FHKCPaed FRCP(Edin) FRCP(Glasg)

香港中文大學內外全科醫學士

香港中文大學運動科學理學碩士

香港醫學專科學院院士(兒科)

香港兒科醫學院院士

英國愛丁堡皇家內科醫學院榮授院士

英國格拉斯哥皇家醫學院內科榮授院士;

沙田好運中心商場三樓39號

Shop 39, Lucky Plaza Level 3, Shatin.

Tel: 2602 7000

首頁

尾頁

跳至