自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

beverly@mimi,

maybe next time you could tape what the mgt said and put @ YouTube. Remember to say the time when tape wor....let all others 評評理 lor

7:35pm 都話嘈........係咪有精神分裂 gar.......

再唔係叫管理處有point就出封律師信列明叫你7:35pm不能dup白果lor.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

wah, 你冇野
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

咁睇你個管理員都有d問題wor.....唔理
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

好橋wor!!

dincat 寫道:
題外話, beverly@mimi 你係咪一粒白果 dup 左好多下先爆
教你, 用罐頭dup, 因為罐頭有條邊, 粒白果一定唔會飛走左, 好安全, 唔會dup到手指, 一野就爆, 好快架

何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

I think it should read as :

只不過, 'dup' 多幾野白果就即刻上來。

beverly@mimi 寫道:
你"搭:多幾野白果就即刻上來。
點解呀? 多幾野白果

[quote]
傻Y頭 寫道:
你樓下個管理員做野效率真係快。你"搭:多幾野白果就即刻上來。嘻嘻!!

[/quote]
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

Supported !!

LokB 寫道:
你問我, 我都覺得樓下野蠻 d.

嘈音係會騷擾到人, 但係咪一受到騷擾就等於有足夠理由去投訴先? 咁嘈音管制條例唔洗列明時段啦, 應該改為 24 小時受到嘈音騷擾都可作出投訴.

所以呢個係原則問題, 唔係避免與否既問題. 係 7:00 pm dup 白果都比人投訴, 我覺得對方好有問題, 根本就無足夠理由去作出投訴, 咁我點解重要為 d 咁無謂既 "投訴" 特登去買個 nutcracker???

重有一個疑問, 如果有人係日間裝修咁樓下係咪又可以投訴呢?

[quote]
homecare 寫道:
其實每一件事每個人都有唔同睇法; 樓主dup白果事件是一件好小的事, 我地因此而開戰就好無謂!

我唔覺得向管理處投訴樓上dup地板是一種野蠻行為; 如果樓下因此事報警又或者親自拍門投訴又或者貼大字報, 對樓主造成很大滋擾, 這才算野蠻!

希望樓主可以參考一下我的意見!

[/quote]

BTW, the one downstairs complained repeatedly right after beverly@mimi had entertained the security guard wor.......if this doesn't = 野蠻, I donno what other chinese words are more appropriate.....maybe......痴線 ?
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

[quote]
tuenyima 寫道:
我都有類似經驗, 不過投訴人地果個係我 。話說當時住o係我樓上的一個婆娘, 連續個幾禮拜晚上大約十一至十二點就o係度 dup 野。而我每晚都係果段時間
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

今個新年你樓下有食藥冇嘈嘈bei lar wah ?!
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至