婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

報到!

侯爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

細姑姐講到主持公道咁大件事,就當然要搵番主角,你老公,出黎講啦! 你話老公下旨,唔准你插手男家事!點解?直接問老公,唔該!:;pppp: 真的,阿Mi ,上次你媽媽理正氣壯去見佢地都出事。你有咩本事叫佢地聽你講野?野蠻人黎架! 你唔可以再有咩surprise 架啦!你有咩事,叫你老公點再見男家人?點向你爸媽交代?唔好浪費你爸媽和解嘅苦心。就算男家追住你黎打,你避得就避啦。風頭火勢,唔好比男家再錯落去,希望遲d有平反嘅一日。

侯爵府

引用:啱啱同老公講完電話,佢話一定唔准我去!如

原帖由 Sammy1981 於 12-04-19 發表
啱啱同老公講完電話,佢話一定唔准我去!如果今次係整到我有時嘅話,佢一定唔會好心痛,傷心。叫我千祈唔好 ...
記得乖乖聽老公話啦! 奇怪,如果男家有人睇哩個帖,長達三個月嘅過程,佢地都唔能夠諒解你地少少嘅? 佢地嘅觀念真係...........

侯爵府

引用:我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢

原帖由 Sammy1981 於 12-04-19 發表
我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢地搬走,因為佢哋好似仲未搵到地方。
但係daddy就話一定唔可以退 ...
話用agent ,已經租左比人羅。你爸爸岩架。而架搬唔出,遲d重多理由唔搬啦!打鐵診熱,乘佢地重驚驚地,快d請佢地走呀!否則,你媽媽就白費苦心了!

侯爵府

引用:靚女秘書:ms.xxx+office,+this+is+xxx,+ho

原帖由 Sammy1981 於 12-04-20 發表
靚女秘書:ms.xxx office, this is xxx, how can I help you? ........Xxx個開緊會,please講低你係邊間公 ...
笑死鳥!

侯爵府

引用:其實如果真係收咗樓,佢阿媽一定唔會原諒老

原帖由 Sammy1981 於 12-04-23 發表
其實如果真係收咗樓,佢阿媽一定唔會原諒老公。咁老公咪好似斷六親咁?真係好唔想老公咁辛苦做磨心。但佢地 ...
嘩!而加係佢地蝦你同你老公呀!講咩佢原諒唔原諒呀?係你老公肯唔肯原諒佢地咋! 成件事可能你係導火線,但之後嘅事,唔關你事,係你老公太水魚嘅事!由佢打電話比親家果日開始,你奶奶咁不留情面,好多事都番唔到轉頭架啦!係佢地拉親家落水,親家先出頭!你地咁被動,關你地咩事!你奶奶同你老公嘅事,你唔好理咁多啦,首先,兩仔那邊有隔夜仇架,其次,你奶奶要你老公養,點會真唔理你老公喎!不過,所有衰野一定賴落你哩個外人身上架啦。你忍下啦! 我反而心寒奶奶咁不x手段,死都要留低。屋都賣左比第三者,咁都可以唔走嗎?佢又係想難為你老公傘!又係打橫黎,有無顧下你老公架!叫你老公點做人?點做個男人? 搬家係一定架啦!佢地要做到咁難睇,遲d又叫多d第三者呀,律師呀,再多嘅親戚去睇戲,你地都無法! 我相信你老公遲d都會理番阿媽,但佢地越攪大件事,就越遲好番,係佢地stuipd!你老公都係想你奶奶分下莊閒,咪老馮咁蝦呀!而加你同你老公無野可以做,也唔可以做,佢地自作業了,

侯爵府

之前有jm都講過,如果哩張帖已經揚左比男家嘅人睇,咁耐都係一面倒支持你地,咁你就知佢地幾過份啦!
先死而後生,你同你先生忍耐下,好快雨過天青!!

侯爵府

如果哩個方案可以令你老公好過一點,咁就試下啦。雖然真係無咩解決問題,又埋個炸彈係身邊,但希望哩一年內,你年生貴子,解開心結,某人地早日籠內雞作反,內亂成功。

侯爵府

樓主,收樓,交吉,放租嘅任何野,最好請第三者攪,一定要問清楚法律意見!我承認我真係好八卦,咩都想知。但係你地交涉中,太詳細嘅野唔好太公開咁講,唔想令你地失個先機,永遠都係果句,保護自己先! 我絕對唔介意等,或者遲d先八架!

侯爵府

引用:老公心碎和心死了

原帖由 Sammy1981 於 12-04-25 發表
老公心碎和心死了
唔緊要,重有你麻!

侯爵府

唉,班人真幼稚到死。樓主,男家有無人有你家鎖匙,小心佢地破門而入呀!遲d先交代你地既行蹤同你家嘅安排,千其唔好比人乘虛而入吖! have a sweet sweet trip!

侯爵府

Sammy1981 發表於 12-5-12 23:37
老公同我講:老婆今時今日阿媽都好唔開心同埋好後悔做咗咁多傷害你嘅事情。佢都承認自己恨有孫恨到失去理性 ...

你奶奶一定有野啦, 把口已經咁掛住個未出世既孫, 點可能"寫"得搬去鄉下, 見唔到個孫呀!!!!! 佢都話"恨有孫恨到失去理性", 咁個孫出黎, 佢重會放手咩, 明講大話!!!!!

你地貼錢比佢地租 service appartment, 想甩佢地都唔得. 佢地而加咪用番層樓捉你地, 唔比你地走羅. 睇死你地心軟, 有咩事都唔會見死不HELP 呀. 奶奶間樓可能有D問題, 佢地唔想接手, 又知道比左你地, 你地又唔會趕佢地走, 分分咩雜費都過埋你到.

聽日Mother's Day, 點都無可能同個咁既奶奶過架, 話約左自己阿媽先啦. 而加講咩原諒就太太太早啦, 請你先生比D時候你啦. (其實都比D時間睇下你奶奶地玩咩啦, 天天新招, 成日變面, 信唔過啦.)

侯爵府

回覆 Sammy1981 的帖子

你奶奶句句大話呀!!!!

"細佬真係知衰又點會掉底個媽一個係apartment?"

侯爵府

Sammy1981 發表於 12-5-13 00:07
我同老公講咗明天一早話咗陪媽咪。我唔介意佢去陪佢亞媽,但我唔會去。事情轉變太快,我接受唔到。
老公: ...

你先生傷心還傷心, 其實佢都幾好體諒你.

諗番之前, 你先生所做既野都係諗得好遠, 情願傷自己都會保護你. 有時佢既家事, 你未必可以幫到, 但你可以陪下佢呀. 把你既立場講比佢聽, 我想佢會諗到辨法項住佢阿媽既. 反而你唔好諗太多了, 相信你先生吧.

首頁

尾頁

跳至