嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 3)

蚊滋媽咪,

可能你都係太緊張, 你試下放鬆自己先. 除左大孖向後縱果下唔係好得之外, 其他

大宅

Hi Twinsmum,

Actually my sister-in-law and my maid take Justin and Julian to the park every afternoon if that is not a rainy day. I just went to the clubhouse to meet you last Friday. I think I would take JJ to meet your boys again on the coming Friday night. Will give you a call anyway.

Babe

大宅

Hokkaido,

你對孖B 8個幾月大已經開始學行, 男仔黎講算好快, 又真係越大越靚仔喎.

Irene,

Suei & Summi

大宅

Irene,

傻左咩, 兩歲班都要每人每月$6000, 學LEON話齋, 唔好話我比唔起, 比得起都唔會比, 有錢都儲蓄起比孖B大D時去學下其他野啦.

其實出面都有好多全日幼兒園, 大約每人每月$2xxx, 可以按下面瞄一瞄
幼兒園資料
然後按open, 之後左下方按’sheet 2’

大宅

嘩! Irene,

你實在太睇得起我喇, 果個係政府網頁到摷到, 唔係我自己打, 我邊有咁好心機同時間

大宅

[quote]
rl2999 寫道:
irene & candy,
以後無得呻lu, 因為我大姑拉都join

大宅

candy_kent 寫道:
............
babe,
你點同工人review架? 是否係一開始就有做, 我成日都好想同佢做performance review, 但我老公話好似唔係咁好............

Candy,

我地前幾日同工人review左, 其實我地每隔幾個月都會review一次, 講下我地有乜覺得佢做得唔好, 想佢點做, 又睇下佢有乜要求or problem. 純粹傾計型式, 我重新整左個timetable比佢跟, 傾完之後, 頭兩日OK番, 第三日又開始有D唔跟timetable. 唉! 不過佢態度還OK.

Babe

大宅

蚊滋媽咪,

孖女哩排點呀? 有冇覺得照顧佢地輕鬆番D? 起碼唔洗一眼都要睇到實.

Babe

大宅

Hi P&J-MA,

我都

大宅

[quote]
蚊滋媽咪 寫道:
Leon:
thanks! 另外近日我諗到頁都痛晒, 唔知煮咩

大宅

lalalam 寫道:
.......我主要送birthday cake, 三磅、有兩個小超人,好cute! .....

lalalam,

咦? 我對B一歲生日會個birthday cake, 又係3磅, 又係有兩個小超人喎, 係咪美x果個踢足球小超人呀? 如果係, 大家D taste 差唔多喎.

想問下你果度個Club house function room點charge, 因為Twins ma ma club以前試過搵function room攪gathering, 但就一係遠, 一係貴, 所以如果你果處地區同價錢都ok就好囉, 第日我地攪gathering唔洗咁頭痛搵地方.

Babe

大宅

All Twins Ma Ma,

係喎, 幾日復活節假期, 大家有冇興趣出來聚會? 今次睇下可否早D出來, 唔洗孖B摸黑玩. :-P 地點我個人冇所謂,

大宅

P&J-MA, Candy,

關於gathering地點, 我

大宅

Hi All,

既然Irene建議星期日, 咁不如就定左日期為4月11日先, 反正都要fix一日. 其實經過上次gathering經驗, 都知道大家D時間好難就, 所以如果就唔到大家

大宅

[size=large]Twins Easter Gathering

[size=medium]日期 : 2004年4月11日

時間 : 12:00 noon

建議地點 :
1. 動植物公園
2. 灣仔峽道公園
3. 維多利亞公園
4.
5.
6.

參加媽咪 :
1. Babe (3大2B)

大宅

Candy,

嘻嘻! 掛住gathering, 差D唔記得答你添. 係呀! 個工人初到我屋企第一日, 我brief佢時已經講左會review regularly.

有時見個工人做D野唔合心水, 都會嬲嬲地想換過個, 但每次同佢review完, 佢又有D改善. 始終佢揍孖B揍得好, 我都想用番佢, 驚換左第二個唔鍚孖B, 做野又唔好咪仲衰.

Babe

大宅

[size=large]Twins Easter Gathering

[size=small]日期 : 2004年4月11日

時間 : 11:00 am (請表決會否一齊lunch? 可以大食會, 飲茶 或 野餐等, 睇地點 )

建議地點 :
1. 動植物公園
2. 灣仔峽道公園
3. 維多利亞公園
4. ??
5. ??
6. ??

參加媽咪 :
2. marblema (2大2B) provided that marble 冇病, lee排佢地成日病病.

大宅

[size=x-large]Easter Gathering

[size=small]日期 : 2004年4月11日

時間 : 11:00 am (請表決會否一齊lunch? 可以大食會, 飲茶 或 野餐等, 睇地點 )

建議地點 :
1. 動植物公園
2. 灣仔峽道公園
3. 維多利亞公園
4. 大埔海濱公園
5. 科技大學
6. ??
7. ??

參加媽咪 :
2. marblema (2大2B) provided that marble 冇病, lee排佢地成日病病.
3. 蚊滋媽咪 (2大2B)
4. twinsmum, annie (3大2B)
5. Irene (2大2B)

大宅

[quote]
lalalam 寫道:
我都想參加Easter gathering,但孖B未識行,我hubby屆時唔得閒陪我

大宅

Hi All,

好似比較多人prefer維園, 不如就鐵定去維園啦! 大家可以自備食物, 午餐於草地上, 嘩! 好多年冇試過囉. 其實果樹都有快餐亭同泳池餐廳, 又近天后and銅鑼灣, 要食野都好方便.

今次未能參加

首頁
12345...6

尾頁

跳至