婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我一齊住時就自己手洗, 
因為亞媽教落女仔要自己洗的...
結左婚有自己既家就機洗!~

我叔仔同條女, 9962一齊住, 叔仔女友唔會自己洗內衣褲, 仲試過M COME整污糟條底佢係當無事發生將條底AND面褲放入洗衣桶 , 我99見到就同我講話佢好污糟!~ 有日我幫99掠衫, 掠掠吓有D條女既內褲, 仲要同我個女D衫一齊洗(奶奶下午會揍亞女, 幫佢沖涼), 甘我咪同99講叫個女仔自己洗返D內衣褲, 點知99話...唉唔緊要啦, 我有落消毒藥水洗衫的, 唔怕! ........但我都係覺得好DIRTY ! 又有一日我又幫99掠衫, 我又見到佢D底底, 忍唔住啦, 我當面叫佢自己要洗底衫褲, 佢應左我好....但結果係無自己洗! 其實佢唔想手洗都無所謂, 咪分開D衫洗囉, 總之唔好同我個女D衫一齊洗就得啦... 仲有一單...條女對腳臭到爆, 佢自己竟然話唔覺, 但屋企個個都咋型, D襪又係撈埋一齊洗, 超怕...我真興幸我地唔係一齊住, 但亞女D衫就... 我一樣同99咋過型, 99就話唔會撈埋一齊洗, 但耐唔耐我幫佢掠衫都會見到係撈埋的...唉.......
而我自己個人認為內衣褲都係自己洗好D... 我有個朋友個女友搬左去同佢AND家人一齊住, 個女仔開頭自己洗內衣褲的, 後來唔願洗, 結果就係我個朋友晚晚放工返屋企幫個女仔洗...超好...

複式洋房

原文章由 笑死人 於 08-2-29 17:32 發表
未結婚時d內衣褲,會放入洗衣機一齊洗...
結婚後自己洗返...

點解結婚後就自己洗? 而結婚前就機洗?

複式洋房

原文章由 lokyimybaby 於 08-3-1 11:09 發表
最怕99條under擺落機一齊洗

都幾怕...始終內衣褲都係自己洗好...

複式洋房

原文章由 short 於 08-3-3 14:36 發表
我姑奶沖完涼都係放低D胸圍低褲比我99
洗(用手洗),因為屋企D衫係我負責用手洗
我之前話過呢D私人貼身衣物我係吾會幫
姑奶洗,要洗99你自己幫她洗吧!好心
喇成30幾歲人比我出埋聲叫佢自己洗都
吾做要個亞媽洗,真係好核突,女人始終
...

30幾歲都要亞媽洗內衣褲!~  甘佢點教仔女...

複式洋房

原文章由 Lumei 於 08-3-3 11:33 發表
我都係由細到大慣左自己洗, but 我老公屋企人嘅做法真係令人難頂至極..

好幾年前仲未同我老公結婚, 都喺佢屋企住過一段唔短嘅時間,
佢屋企真係唔理男女老幼, 底褲面衫, 甩色唔甩色...
總之放得入洗衣機既都會放入 ...

其實甘私人既野點解d人唔自己洗... 我奶奶仲要撈埋小朋友衫洗, 唉..........

複式洋房

原文章由 maggiewawa 於 08-3-3 20:42 發表
放假一番6299度, 我沖完涼就順便自己洗內衣褲. 但後來因為要安胎, 去左6299度住, 自己身體唔方便, 99就會幫我用手洗..(有次我62仲幫我洗添, 嚇死我...) 而家生完bb, 如果再番去過夜, 我都會自己洗, 仲會幫老公洗埋襪 ...

甘即係你6299都知呢d野要自己洗, 唔會撈埋一機衫洗都好!~ 不過62幫你洗就真係...

複式洋房

我99話佢落左消毒藥水(滴露)所以唔駛怕!~ 仲有大家係一家人唔駛怕... 

首頁

尾頁

跳至