自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我朋友之前請個印姐姐由boarding house 帶了床蚤去佢屋企, 激到佢彈起.

佢地冇請滅蚤公司, 但就做左好多好多功夫.

首先, 懷疑出事的床掉左, 大部份房既傢俱都掉左, 不停炸屋, 另外, 用漂水抺屋, d 蚤好似話夜晚活動, 佢地將最粗的雙面膠紙貼響訓覺既四圍, d 蚤出來活動就會"痴"住.

足足攪左幾個星期先叫做ok

Cateye8888    發表於 15-6-14 22:05

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

petitsomeone 發表於 15-2-27 09:30
嘩…好大工程。。。。
係呀, 掉晒d 傢俱都肉赤, 又要買返.....
自始, 我絕對不會給工人去boarding house, 起碼要講明果d 地方太dirty, 唔好去.

珍珠宮

killer7 發表於 15-5-6 08:34
我家亦剛發現木(床)蚤,今次已係第二次!而且兩次都係新工人姐姐帶來,十成係boarding house! 已反映俾該ag ...
我請3次工人, 全部本地完約, 所以工人唔會住BOARDING HOUSE, 另外, 一定分咐佢地放假唔可以去BOARDING HOUSE.
暫時都冇出事.

希望你快D "倒截" D 蚤唔好比佢蔓延.

首頁

尾頁

跳至