跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-7-7 17:51 發表
我最終報咗海柏,1hr in english,一半story telling & 一半做輕"lim"土 .

Ivyl,
你報海柏呢間係近邊架?唔知有無星期六or日o既班?同埋幾多錢呀?唔該晒!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-6 00:06 發表

Rebecca,

唔該晒你呀 , 我住海柏ga, 你sat 係咪會帶桐桐去Moment Musical 上堂呀, 如果約你係新港城方便嗎?? 我pm tel 俾你, 到時電聯 0丫!! :-P

thanks a lot!!

(PS : 頭先打晒成段野, ...

剴晴媽,
原來你住海柏架?我有朋友都係住海柏,尋日帶左囡囡去左你地個會所游水呀!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-9 10:12 發表

包包媽,

係呀, 我住海柏ga... :mrgreen:
好開心喎, 去游水... 尋日ge 天氣岩晒游水呀!!

我囡囡今年都未重落水, 要快d 搵日帶佢落樓下游下先得...

係呀!落左一排雨,呢個星期六日真係好好天,好適合游水,不過最好都係四點後先至好落去游,D陽光無咁猛烈呀!

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-7-9 11:31 發表
QutieBaby,

叫童屋閣2116A,近優之良品,如果weekends就有以下時間,

1/2 hr story telling + 1/2 hr painting
a/. eng $580/4 lessons 5:30pm (sat)
b/. chi $480/4 lessons 4:30pm (sat) or 2pm (sun)
...

ivyl,
thx!!!:-P

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 07-7-9 12:53 發表

我亞女第一日冇喊o架,第2日我離開就喊!喊到好勁果隻 好大聲:-( 喊左成2個星期 ,佢連放學一見倒我就喊幾吓

我都預左我個女會喊,爭在唔知喊幾多日o者!
希望佢唔好攬住我唔放喇!:-|

大宅

原文章由 MayKan 於 07-8-15 16:43 發表
塗色網站
以後也不用給孩子買塗色本了 ,可以自己上網去下載列印給小朋友來塗色!

http://www.coloring-book.info/coloring/index.php

都幾正喎!我都即刻印左唔少!
唔該晒~

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 07-8-16 00:52 發表

o甘就好啦!
我前日跟埋校車返學,我初時諗住我自己凑返學;返去交什費,保姆話可以車埋我 ,我亞女同你囝囝一齊座,佢好乖!

Rebecca,
我想問下搭校車有無n班o既小朋友架?
係幾多坐位o既校車黎o架?
係咪一定有保姆跟車o架?佢又控制到咁多小朋友咩?

唔好意思...變左問題c9!

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 07-8-16 10:06 發表

我唔知有冇N班小朋友 ,我亞女座果架好多都係K1,
架車好似係16-24座位我冇數過
有1個保姆跟車,佢控制倒小朋友,我見佢有時比D零食佢,等佢地乖D.
全部都好乖o甘座响度 ,到站停車時保姆唔比佢地落 ...

咦~你地係咪都住馬鞍山區o架?
如果新港城上車,唔知係咪都差唔多尾站呢?

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 07-8-16 10:34 發表
佢地由警署果條山路返學校.
不過你可以問吓有冇其他線唔係頭站上車

原來咁樣行!:mrgreen:
咁咪可以遊車河!

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-17 10:23 發表
hi all,

你哋有無嘢要買呀?買夠$250有8折,500有7.5折,我有d嘢想買:mrgreen: .
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=rabbitpark8&f=&s1=end&o1=a&catID=&catIDsel ...

Ivy,
我都有野想訂,可否預埋我???麻煩晒!

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1113995217?u=rabbitpark8
hello kitty襪仔三對 (黑,白,灰) $25

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b6572352?u=rabbitpark8
hello kitty 牛仔褲939 (size95) $49

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b6573491?u=rabbitpark8
smile底褲5條 $30

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1114317338?u=rabbitpark8
麵包超人帽衫1603 (size s) $79

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b5745491?u=rabbitpark8
pingu絨外套 (紅色) (size 95) $89

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b6020145?u=rabbitpark8
麵包超人長袖T 1010 (灰色) (size 95) $99

[ 本文章最後由 QutieBaby 於 07-8-17 14:10 編輯 ]

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-17 14:07 發表
吓,點解要加價呀?囡囡e+食緊日本奶粉,3歲要轉番食hk嗰d,唔知邊個牌子好呢?佢以前食a+2攪到痾ng ng流血 .

我個女之前又係食a+2號搞到屙石仔呀!
而家食森永,我諗住食日本奶粉食到大o架喇!

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-17 14:10 發表
qutiebaby,

no problem,不過我個fd話魚ma嘅包包x人係假ge,睇吓你介唔介意.

QQ媽,
咁d料ok嗎?如果OK都無問題ge!
我都知咁o既價錢係俾咁o既貨o架喇!

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-17 14:42 發表
qutiebaby,

smile pants你要咩size?我個囡都著緊,size 90 ok有鬆!

我無買過包包x人,不過我之前同魚ma買過幾次3仔,大部份d料都ok.

我見日本大仔奶粉寫明up to 3yrs old,所以到時會搵番hk嗰d俾qq食 ...

咁我都要size 90喇!
唔該~

大宅

其實水貨同正貨o既奶粉有乜野分別o架?

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-20 16:17 發表
hi all,

我已經落咗單俾魚ma啦 .

Ivy,
唔該晒!錫啖先!

係呢!你係點俾錢o架?我地使唔使俾左錢你先呀?

大宅

qutiebaby
--------

4. http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1114317338?u=rabbitpark8
麵包超人帽衫1603 (size s) $79 still checking

6. http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b6020145?u=rabbitpark8
麵包超人長袖T 1010 (灰色) 只有90>>>唔要lu

thanks~~~

[ 本文章最後由 QutieBaby 於 07-8-21 10:45 編輯 ]

大宅

原文章由 MayTam10 於 07-8-24 23:13 發表
彤彤星期一返學著左條6碼運動褲,點知放學返黎變左系條4碼褲﹖我問番白老師佢都話唔知點解,宜加未搵番!我想知如果小朋友系學校裡面唔見左,咁系咪學校要負責賠償,成120蚊一套,如果成日唔見野,咁我地又要自己再買番,咁咪好傷!:-( : ...

彤彤媽咪,
彤彤又唔係賴濕,點解會除晒條褲出o黎o既?仲要同你撈亂第二條o添!同埋你無聯返個名係條褲度咩?
我囡囡尋日都唔見左袋係衫袋o個條手巾仔呀!

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-24 23:06 發表
all,

魚媽的郵包已收.yin & may,聽日上堂時可交俾你哋.qutiebaby,如mon交俾你奶奶,請告知奶奶手提,我都pm你啦.rebecca,咁你想點交收?放入桐桐書包?

ps yin & qutiebaby,你哋都有訂smile底褲但唔同size,魚ma只記咗 ...

ivy,
我pm左俾你喇!:mrgreen:

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-28 14:10 發表
yin,

魚ma嘅smile褲仔係qutiebaby的.你嗰度就$82.

qutiebaby,

$190.你攞咗未呀?

ivy,
我攞左喇!smile褲仔好cute!:mrgreen:
我聽日湊希希返學,你大約幾多點到學校o架?我係學校門口等你呀!

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 08-6-2 19:19 發表
星期六返學校去聽講座.
走時去厠所,經過D課室.
只見1個課室有學生.我無留意望係咩年級學生
無理由 o架!
N班,K1,K2,K3都有全日班學生,佢地去哂邊 ...

rebecca,
我都見到,仲好奇問睇住小朋友個位潘老師呢班係乜野班,點解有d咁細個,有d咁大個,點知老師答我,係全日班,但因為全日班o既學生數量少,所以星期六大多數group埋N班至K3一齊上堂!所以你見到o既,係全校o既全日班學生.
我心諗...咁都得!不過見佢地都無教野,只係俾佢地好自由咁周圍玩下玩具,不過近日N班爆發手足口病,咁樣上堂法就好似唔係太做足安全措施喇!所以K1全日班個位小朋友,都唔知係咪咁樣傳染返來o架!

首頁

尾頁

跳至