論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤格, 咁樣對 bb.

就 lee 件事, 可唔可以攪大佢, 等個 c 賤印可以重判, & 等政府檢討下 d 印/賓, 修改 d 例.

大宅

原帖由 necohaos 於 09-3-25 10:16 發表

好仆X!點解無報紙登,等果D乜團體,睇下,唔好成日話D印傭幾慘,睇下我地班傭主的苦況。有時我覺得某D團體岐視我D香港僱主。

單野今早發生既, 個 bb 應該而家重係 Tuen Mun hospital, 希望明天係一個大新聞擺頭條 la, 等全 HK 人都知 d 賤印有幾賤, 咩都夠膽 c, 等 d 官員檢討下而家 d 印/賓有幾賤, 幾衰, 唔好成日話僱主刻薄. . .重有 ar, 唔好成日話佢地離鄉背井好淒涼 ar, 係佢地諗清諗楚先出國架, 唔係我地夾佢黎 Hk 架.

大宅

原帖由 sesebaby 於 09-3-25 12:06 發表
快的將消息通知各大報章!!

點可以通知報章呢? 叫報章打去警處問 or 直接去 Tuen Mun Hospital ?

大宅

原帖由 chu_muimui 於 09-3-25 12:52 發表
嘩~ 點算呀!
一定要攪大佢啦!
點解個僱主唔去報館呀!!

個僱主報左警架啦, 所以先發現原來支奶用漂白水開既, 但就唔知報館收唔收到料

大宅

原帖由 軒軒媽 於 09-3-25 13:19 發表
http://appledaily.atnext.com/i-reporter/

萍果爆料

http://ireport1.on.cc/p/b5/web/SubmitPage.jsp

東方爆料

Thanks!
本人已 send 左簡短文字給各報館, 請各報館跟進.

大宅

原帖由 Perkangel 於 09-3-25 16:36 發表
因為佢地無咩點讀書無腦無人性無sense, 咁都做得出, 等天收呀! BB好慘呀, 又無得反抗, 飲埋D咁野落肚真係出事架! 大人都頂唔順啦!

個 b 飲左幾啖, 要洗胃 ar, 陰公. . . . .d 賤印真係不得好 c

大宅

原帖由 idy926 於 09-3-25 18:00 發表
BB吾再飲落去,算醒喎,叻叻!一定好快無事嘅!
賤印正PK之最!無好死!!!Li D係咪會比政苦blacklist?

希望 bb 個 mama 有上開 BK, 又睇到 lee 個 topic, 快 d 現身, 我地想幫你及 bb law 返個公平 & 公道

大宅

原帖由 PearPear 於 09-3-26 23:31 發表
你講得岩! 一家七口....工人自己都可以揀唔做, 或轉工. 佢地又唔係以前個時代賣身妹仔無得揀!

新消息 :
賤印今早提堂, 但法庭要等驗奶報告出, 所以押後至 22/5/09 再係 Tuen Mun 開庭 , 而家個賤印至少坐 2個月監先. 希望到時再有好消息聽到話個賤印有排坐啦

首頁

尾頁

跳至