跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

珍珠宮

ling,

oh.....妹妹啲反應, 同 cheryl 都幾似. 但 cheryl 調轉, 係放學 . 因為姐姐行得慢, 佢見其他人走, 佢以為無得走係庶

之後就到朝早上校車. 頭一兩日唔知頭唔知路, 新鮮感蓋過一切. 矛事矛 . 點知坐得一兩日知道係咩一回事就o黎料 ...... lu.

珍珠宮

我之前出唔到 post. 成日話咩 10秒 wor. 而家用下面的 quick post 又得, 仲有埋公仔添.

珍珠宮

有返公仔啦.

原文章由 lcf201 於 08-9-12 14:48 發表
我冇公仔喎, 仲成日鬧我話冇標題

珍珠宮

me 2.

原文章由 portiabb 於 08-9-12 14:53 發表
頭sin出唔到post...成日話唔夠10個字..真係妖到妖夠10個字啦...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

珍珠宮

BK....真係老土, 今個 PM 唔做o野o架 ma, 而家先o黎 short.

珍珠宮

好野人遐想 bor....咩夠凸呀.

原文章由 keroppipooh 於 08-9-12 15:20 發表

佢有時 short ga, 明明夠凸, 佢都話 ng 夠

珍珠宮

未學呀. plan 下年 summer 先開始. 我之前同阿 wing 講, 想同佢一齊夾, 搵個教練. 係佢屋苑個全天候泳池學.

原文章由 yiubb 於 08-9-12 15:31 發表
eudora,

cheryl o係邊度學游水架

唔係呀.....我會盡量將啲興趣班, 放哂係 weekdays 呀. 唔係當初我點解一定要俾 cheryl 返 AM wor. 真係想佢學o野係 weekdays PM ma. 除咗學游水, 游水如果可以, 我 ...

珍珠宮

我想都 ok o既. 不過, 到時要問吓個教練, 佢一堂可以 handle 幾多個小朋友. 同埋, 而家佢 quote 俾我個價係 for 2 kids.

原文章由 yiubb 於 08-9-12 15:51 發表
加埋我女得唔得呀

珍珠宮

啲 凸 到出來的o野 lor.

原文章由 keroppipooh 於 08-9-12 15:57 發表

靚女, 咁你諗到 d 咩 ar

珍珠宮

係呀....仲係呀.

好唔好呀......如果講跳舞, 我覺得 cheryl 都跳得開心 lor, 同埋我唔係打算俾佢係呢方面發展o架, 純粹俾佢玩吓, 郁動吓, 所以我覺得 ok lor.

同埋, 我覺得幾好, 因為個 miss 有少少嚴. 試過有堂 cheryl 唔聽指令, 佢即刻同姐姐講返. 我覺得咁樣的態度我幾 like lor. 唔會上完就算.

原文章由 yiubb 於 08-9-12 15:52 發表
eudora,

cheryl係唔係重o係光華果度學芭蕾舞架 你覺得果度好唔好呀

珍珠宮

放心啦....總之到時如果 ok, 一定預埋你啦.

因為, 仲有排都未發生, 而家都講唔到你知, 到時係唔係咁. 可能到時大家都搵到其他, 唔想搵呢個教練都未定呢.

原文章由 yiubb 於 08-9-12 16:03 發表
明白, 咁到時再傾la, thanks!!

珍珠宮

係呀....佢哋得2個 miss, 咩堂都係佢哋教o架啦.

真正開呢間 centre 果個叫 miss ho. 佢係主教, 但有時都有一個叫 miss so 教. 不過 miss so 似助教多啲.

原文章由 yiubb 於 08-9-12 16:12 發表
下晏班係唔係都係同一個miss教架 因為我識有個mami想去試堂, 都係想諗weekday下晏, 不過佢個女好易喊~

珍珠宮

$250, 1 hr for 2 kids.

原文章由 PeggyBYTsang 於 08-9-12 16:26 發表
我又join, how much ar

珍珠宮

珍珠宮

ling,

而家興 "家校合作" ma, 千祈咪理你隻6 啦, 駝鳥政策, 舊思想.

去問清楚, 一方面可以知道事實始末, 洗腦教妹妹遇到再類似的情形, 佢應該點做, 同唔可以點做 ma. 第二方面, 老師會知道呢個家長係有承擔, 唔會當自己小朋友打完人, 當無一件事, 不了了之就算 ma.

原文章由 keroppipooh 於 08-9-19 16:54 發表

比我都會打去問清楚, 睇下係因咩問題妹妹打人,
我覺得老師 ng 會因為咁而 label 個小朋友係麻煩 lor,
反而會覺得家長真係有咩野會同學校溝通

要打就 5 na, 如果 ng 係走哂就要 next wk 先問到 ...

珍珠宮

放哂工啦.....2邊都矛人o既. 好.....

珍珠宮

oh...個個都 offline 哂, 貢禾都閃 lu.

珍珠宮

珍珠宮

計埋僱主果份都唔過 3xxx. 咁本身份人工咪好底, 又或者份工做得個零月要 "pit" lor bor.

原文章由 portiabb 於 08-9-20 23:36 發表
即係話個mpf a/c有唔超過5k係入面而好耐無郁過就可以cxl拎錢走 咁如果我做間間公司都做一陣又走...每間公司用唔同mpf代理人做...咁我咪可以長期拎錢走囉 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至