自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實市民用返普通垃圾膠袋,掉入去物管嘅指定大型垃圾膠袋咪得囉。又唔見班垃圾廢官出嚟解釋下,唔敢出嚟見人呀,淨係發聲明咋。咁環保就成個環保署大樓閂咗冷氣去囉,而家天氣咁涼使乜開冷氣呀。

男爵府

littlefunpig 發表於 24-1-15 14:37
應該驚出到黎俾人認到樣
無面見人
呢度仲有D會員話咩咩上界議員提議特首通過. 好在有D人已明辨是非, 指正 ...

屋企附近原本有一個膠樽回收機,點知用咗幾個月又話要搬去第二度,都唔明點解呢啲唔係長期擺喺度方便人。根本廢物回收都做唔好。而家垃圾膠袋搞到一鑊粥咁仲令到啲市民隨時比人話犯法罰款坐監(掉個垃圾啫),諗起條氣都好唔順,班廢官又袋幾十萬一個月,夠膽落區落嚟同我解釋呀。

男爵府

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

回覆樓主:

如果畀鄰居誣告呢?咁我點樣證明嗰袋垃圾唔係我掉?麻煩啲幾十萬一個月的天才高官出嚟解釋清楚。

男爵府

hnh_mami 發表於 24-1-14 17:54
可否報icac 明益膠袋生產商

第日啲膠官要去呢啲膠袋廠做ceo㗎,咪斷人財路呀。 大家仲記唔記得慳電膽嘅事。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊