跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

哈哈!我放完大假囉, 真係吾想返工。
想問下大家, 盤花種成點呀? ! 好失望, 我種左4, 一盤一盤枯萎, 連最粗壯o既一盤, 都枯萎, 點算呀? 我諗住去買過盤, 你地有何建議呀?

大宅

! 咁個小妹妹都幾叻喎!
學校應該俾d易種o既花俾我地種嘛, 睇黎! 應該有好多家長都種吾掂, 我都係吾買啦。

大宅

死啦, 我一張都無影架, 咁點交功課呀?

大宅

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-8 16:40 發表
唔洗死 宜家補番影咪得囉,我都無影低成長個程,因為知道自己種唔成功 我舊年又係種唔成功,又無影生長個程,又無交種花報告,跟住不了了之 ,嘻.....所以學校唔會話欠交功課架 ...

yinyinmami,
我諗住種4盤, 死淨1盤都會頂得住, 吾諗住會死, 咪無影想囉。算吧啦!既然可以吾交, 我就吾買, 況且買左返黎都未必種得成。he..........he............

大宅

可能因應金融海嘯, 好多公司都延遲開工, 包括我, 我公司以前都係初四開工, 但今年就初八先開工。
而初六又正正在星期六, 不如初八先開學。一齊返學會開心do既。(以上係個人意見)

大宅

真係好快, 下星期就年廿幾囉。好快又過年, 吾知今年過年凍吾凍呢?

大宅

想問下你地, 今日o既天氣, 著底衫+羊毛底衫 +裇衫+學校冷外套+校褸, 可以嗎? 我怕佢凍都驚佢吾夠衫.....

大宅

原帖由 roccolamar 於 09-1-12 11:41 發表
這幾天好凍!前日仔仔剛打完流感針,要一個星期才有效,怕佢凍親所以這幾天著多左衫 - 著厚底長袖白底衫 + 黃色羊毛底衫 X 2 + 幼兒院黃色運動衫 + 黃色冷衫 + 棗紅色外褸 + 自家中長風褸外套 (到校門除下帶返公司,接放學再 ...

最煩就係做梗運動時, 會出汗, 所以出面著d可以除得o既會好d, roccolamar, 我建議著1年羊先底都可以啦, 因為件運動衫都好暖。所以著少又驚佢冷親, 著多又驚佢焗親。

大宅

無錯, 放假仲慘過返工, 所以過年返大陸, 等佢多d空間走動。

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-13 09:16 發表
我都想帶囡囡去長隆玩,諗住遲d等天氣冇咁凍先去,我諗馬戲同動物園我囡囡都會鍾意. 聖誕節個日去著深圳東部華僑城玩,囡囡都話好玩,問我幾時再去. ...

華橋城有咩玩架?

大宅

我好驚玩大陸d机動遊戲........

大宅

要坐纜車架! 吾洗預我啦, 因為我去昂坪360坐纜車都要掂, 上去又嘔, 落黎又嘔, 真係打死我都吾去啦。

大宅

知吾知聖誕節d相有得睇未呀?

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-15 12:32 發表
講開又講,萬聖節揀個D相我都未收到,你地收到未呀?

我記得家長日13/12揀相,到e家成個月都未晒好, 可能學校好忙, 又聖誕又新年要攪活動。
你地下星期會吾會穿民族服返學呀?

大宅

上年個套都穿左兩年, 可能都會吊腳, 今能又吾想買, 因為著第個兩日, e家都心大心細吾知買吾買好。

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-16 17:10 發表
KK-CAN:
舊年個套吊腳,我建議你今年買大小小,咁就唔止著兩日,出年又有得著LO.:loveliness: 如果人地有得著,你仔仔唔著,佢會唔會扭計呢?我囡囡實會問我點解佢冇得著.

(點解冇晒D得意公仔,得返以前個D舊公仔既 ...

whywhite,

好彩星期四仲未凍, 我可以幫亞仔穿到件中國服, 都係穿舊件個套, 今年吾買啦。
噚日譚老師終於同我講, 叫我帶張family相啦, 佢話同亞仔講過, 我話亞仔係什少講學校d野我聽架, 等佢都知道, 到時希望佢寫係手冊通知我啦。

大宅

DAISYMANYU:
你同個仔去邊度玩呀? 幾時先返黎hk呢?

whywhite & 各位家長,
知吾知星期五洗吾洗穿校服架?

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-21 09:18 發表
KK-CAN:
我冇諗過星期五著咩衫, 經你一問,我估可能著便服都得(原先我諗住著運動服),因為個日可以唔返學,半放假狀態,我囡囡日日瞓醒就問我過年未. ...

係喎! 我忘記左可以穿校服添, 就穿校服算了。我只是近日話俾佢聽, 就快過年啦!
星期一同佢去剪髮(有車車個間), 點知好多人, 上返樓7:30再落去, 又話要等半個鐘, 最後ba ba同亞仔上黎, 係無剪到, 因為師傅實在太忙啦。都吾知點算好!

大宅

原帖由 roccolamar 於 09-1-22 00:27 發表
我都幫我仔仔剪左頭髮過年,但係我係自己剪,以前得閒未諗住有BB時係工聯會學的。自已剪真係方便好多,有時見佢企定定睇魚魚就幫佢修dd..........

...

roccolamar,
我仔細個時, 都係老公剪架, 但係e家大左, 坐係到'周身沃', 無辦法剪到, 所以要俾$$人地賺。

大宅

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-21 18:26 發表
kk-can:上個幾星期何老師打俾我叫我記得放件學校冷外套放入書包在學校午睡睡醒起身時候穿着,跟住何老師仲叫我帶張家庭照回校,佢又係同我講已經同學生講咗,我話佢無同講bor淨係同我講有一疊書本唔洗帶番學校 ...

yinyin.mami,
你都好呀, 何老師會打俾你, 我係星期一接放學, o岩o岩譚老師出黎見到我, 先同我講咋。

首頁
12345...14

尾頁

跳至