親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呀! 係呀! 有個好"肉酸"的小童公仔著咗雪衣放係佢樓下

gordon, fungma, bbho, eeyore0511,

你地開始ready 行理未呀?

原帖由 gordon 於 10-12-1 21:18 發表
仲有個figure 放在樓梯口同個女人不停講雪褲.... 講得太細sing, 我唔知訂都搵到, 你冇理由唔見既.

大宅

wai001,

唔該晒! 你今次掃邊個brand 的skin care 用品呀. 睇完你的另一個topic, 我都會去買 innisfree 試吓 (唔該晒你詳細的skin care report 呀)
原帖由 wai001 於 10-12-1 22:31 發表
Lotte 百貨是不同Lotte Mart 的,Lotte 百貨在明洞及Lotte World (譼蠶室),而Lotte Mart 在Seoul Station!

大宅

我攞2個中加2個小的 (工人姐姐連佢個匧都借埋比我) 我都怕唔係好夠用, 只係放d雪褲,雪衣都已經放滿咗一個匧了)mouth: .

我有攞到ugb 的sample 用, 都ok ga! 你係咪又係攞e 個brand 的sample?
原帖由 gordon 於 10-11-30 21:03 發表
上次你有冇攞d sample 試, 我試過都ok, 如果$$ ok, 會買d, 其他 韓國brand 我唔係好識.

我打算買衫, korea d 衫好耐用, 同暖, 唔似hk d 得個樣又貴. 如果你帶2個大, 我帶2大1小又好似唔係太誇, 我打算買half lugg ...

大宅

今天jusco 吉日, 我會去買頸枕! 我下午放假去交尾數+shopping. 等我都問吓約莫几時有茶會先! e! 相距几天出發, 可能我地會同一個茶會wor!

亞仔咁生性咁你批唔批準啫?
原帖由 FungMm 於 10-12-2 11:26 發表
Hi 縉媽,

我呢hahah... 禦寒的衣服都okay架呢! 不過仲未ready其它law, 如暖包, 頸枕etc.

EGL有沒有說何時通知開茶會? 我上次交尾數時他說大約10號左右會通知茶會WOR... 希望快D呢...

囝囝問我可否讓他bring一些 ...

大宅

http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=2614346&extra=page%3D23&page=2

要用好多時間睇ge!

我在另一個topic 覆咗你買雪衣/褲, 你去睇睇!
原帖由 daydaytse 於 10-12-2 12:20 發表

縉媽,
請問wai001個skin care report可以喺邊度搵到呀?

大宅

成咗團, 咁你唔使担心la, 佢有几多個位都none of your business, just need to enjoy your trip! RIGHT? 唔知我地會唔會同fungma一齊開茶會呢? 通常都係咁上/下日子都一group 一齊聽!

fungma=> 我昨天交尾數佢都係話答唔到几時開茶會 & 係咪零晨機.
原帖由 eeyore0511 於 10-12-2 17:06 發表

HI ALL,

我都陸續開始準備所需用品LU!不過有D嘢我想等佢CONFIRM咗先買,費事浪費用唔著。我今日順路去交埋尾數,佢又話成咗團但又話仲有一個位,又話仲收緊人,都唔係好明佢講咩,一時一樣,不過佢只係叫我等通知開茶會,當日會 ...

大宅

點可以空手而回GA! 最少預一個吉匧去滿載一匧而回LA.

原帖由 gordon 於 10-12-2 20:57 發表
嘩! 大家果然係有好多行裝啊 (haha, 我自己都唔野小)

大宅

你去e間睇吓la, 我細仔5yrs old(但生得好細粒), 我見有比佢著的更細size 係處仲有colour 可選, 質地唔錯都係$180. 貴d有$280, $380 etc...比起花園街地舖的料好d, 但地舖都要賣$120.

以中間可比van仔上落的十字路口位計, corn 位有間買小食的店, 佢舖前係買寵物用品的街舖, 沿著條小巷行入去有一間成日有人排買魚旦的店(希望你知我講邊).
address : chong's fashion co.
1/F, NO.192 FA YUEN STREET
原帖由 HappyJacky 於 10-12-2 23:51 發表
縉媽, 麻煩你可以send 買雪衣和褲的資料比我好麻。
謝謝你。

大宅

我都會在Olive Young 大手入hand cream & paper mask返嚟.
原帖由 wai001 於 10-12-4 17:07 發表
今次我主要去滑雪及去掃d新products,不同brands都會掃,skinfood, innisfree, sulwhasoo, nature republic, It's skin, holika holika, beauty credit, etude house...之如此類啦,仲有一定會在watsons & olive young 掃 ...

大宅

你唔係自由行咩?
原帖由 wai001 於 10-12-4 22:41 發表
彼此彼此!
Travel agent 已經出埋茶會日期及時間啦!

大宅

係唔係全層ga! 因我上過 M PLAZA 的WEB 睇過好似無MUG 提過! 我都聽人係BLOG 到提過, 佢附近果2條街好多女士SKIN CARE 買, 我地可以叫老公去 M PLAZA 同D細路仔去E度行, 內裡好似有間賣文具GA SHOP 好多得意文具賣. 到時各有各行, 佢地又唔使陪我咁悶.

其它SISTER 留意了.
原帖由 wai001 於 10-12-4 22:45 發表
記得在明洞M plaza樓上4/F daiso 1000won shop(即好似香港吉之島十蚊店)買d好扺嘅零食手信呀!

大宅

唔知我啱唔啱呢! UGB! 好多牌子都有骨膠原的MASK, 你不防諗諗. 過咗25歲後骨膠原便不會由身體自行生產, 我聽在olive young 有d brand "luke" & dermal" 都係won500/pc = hk$3/pc 我會大手掃貨, 自用送禮用都得.
原帖由 Pauline媽咪 於 10-12-5 10:03 發表

想問邊隻牌子比較啱年齡較大呀?

大宅

你几時出發呀! 我地係kwsf05 但我同fungma 都不同日子出發. 你整理行裝未呀?
原帖由 bbho 於 10-12-6 11:13 發表
縉媽 / Fungmm,
真係有機會茶會見wor!! Keep in touch la.

我問過一個fd 前年帶老人家同個女(around 6歲)去。 要預備 ....

1) 平安藥、清熱(號)、潤口野、口mask (佢話就算由旅遊車行到去商場個1x-2x步路都最好帶 ...

大宅

我咪又係一個人理d行理, 好彩有你地d 媽咪同我講吓咋.

wah! 你真係好好裝備bor! 有備而去wor! 連真空袋都諗埋!
原帖由 bbho 於 10-12-6 16:36 發表
我 12月21日出發,東瀛遊 KSFW05。 我。記得你地一個12月20日,一個12月22日, right?

行季 ... 咪得我一個理囉 ... 頭痕!

丫,我仲會帶幾個真空衣服袋同個手泵,回程縮細d衫希望可以拎多d野番 哈哈哈哈!

雪鞋 ~~ lee對幾 ...

大宅

到時唔使左騰右騰四圍摷, 多d準慳返d時間. 特別係我要同几個男仕(老公同d仔) 一齊行, 費事叫佢地等我買skin care products, 叫佢地等咁耐, 費事悶c佢地la.
原帖由 eeyore0511 於 10-12-6 19:18 發表

HI,

你地真係好勁,做咗咁多資料搜集,我好LAZY,多謝你地啊!都係果句,未出發,先興奮!

大宅

我唔對住了, 30/11/10 hkd1=w149.24 我都唔換, 無理由e 家換ga....諗住去韓國機場換1半, 到明洞再換1半 (横掂都唔係相差好遠!到時博一博, 因大部份人都話在當地的rate 好過hk).

你地入咗去E條LINK PRINT COUPON未呀?
http://koyukipalace.blogspot.com/2009/02/innisfree-etude-dr-jart-elishacoy.html
原帖由 bbho 於 10-12-7 10:25 發表
我都係向 lee 到學野。
你地唱左錢未,我想等佢 hkd 1 = w142 先換 ke ke ...
今日 hkd1=w141, 前日hkd1=w140
http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

大宅

我見到4/f 只係starbucks, 不過我都一定會去逛吓, 你上次係daiso 買d mug 呀? 零食?
原帖由 wai001 於 10-12-11 22:51 發表
我09年summer 先去過黎!!!
除非M PLAZA 4/F o既 daiso $1000won shop 搬o左 or "拾"o左la!!!

大宅

正嘢wor, 慳返d時間, 入到去便掃貨唔使估估吓
原帖由 wai001 於 10-12-11 22:54 發表
click 入以下條link:
http://www.wretch.cc/blog/joe78110/14422442
睇下人地o既介紹啦!!!

大宅

2 分鈡前收到短訊了, 15/12/10 16:00p.m. 好開心有消息
原帖由 FungMm 於 10-12-13 12:10 發表
Hi 縉媽,

您會不會去開茶會呀? 仲未有茶會通知.... keep waiting... :)

大宅

希望在明天呀! 真係未出發先興奮, 計吓其實係下個星期已經係la. 我諗見到你都几難了! 但係人海中找到你, 都係想識一場, 好開心ge 事嚟! (係咪好痺呀!)

原帖由 eeyore0511 於 10-12-13 16:42 發表

縉媽,FungMm,

我收到啦!15/12/2010 15:00,我26/12先出發但早過你地一個鐘開茶會嘅! 唔知有無機會見到呢? 好開心可以準備行李 lu!

首頁

尾頁

跳至