夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 jywbb 於 09-1-27 01:19 發表
你都明知佢用心, 你咪唔好發難囉, 你發難, 你就中計, 你老公更加會覺得個女人好無辜好可憐比你怨枉

你發難, 你就中計 totally agree.
但話捭你老公知, 你唔鍾意呢個女人, 呢個女人對你有d唔妥, 佢動作, 作為女人的你係最明白清楚. 你話捭佢聽你唔想無個家. 希望你同呢個女人作無乜謂的聯絡, 你咁樣咪即係對我容忍程度的挑戰. 祇要你老公覺得個屋企比呢個女人重要, 佢就會對這女人冷淡. 希望她會知難而退.
但要好聲好氣同你老公講你的感受和你的要求. 分析她的動作和動機, 你的擔心, 話捭你老公知, 你唔想無自己最愛的老公, 更唔想無個咁好的家. 可能你老公不會即時對你作出任何承諾, 等佢消化先. 但千祈唔好捭你老公覺得你無理取同埋係度迫緊佢. 亦都捭你個老公知道這女人的動機, 唔好醒醒. 唔覺唔覺趺落桃花陣. 萬不覆.

別墅

oh, no. 樓主你已中了她的鬼計.

唯今之計, 以退為進, 沈住氣, 好似乜都無發生過.
靜觀其變, 留意c6的動靜, 有女人送上門, 好多男人都, 食得唔好哂(浪費), 但係好多男人唔想無個家, 就會懸崖勒馬. 你再中個八婆招, 你會愈捭個c6覺得, 同老婆唔夾, 係屋企好煩.

別墅

本來夫婦之間係好應該有絕對的信任. 但我覺得並唔係單方面的盲目信任. 夫婦一定捭到信心對方才可有信任. 任何一方都不能利用對方對你的信任, 便出去.......做d令對方唔高興的事. 好似我c6同女孩出去食飯, 佢都會之前話捭我知, 我都係. 哦! 一聲. 又唔會返來問佢傾d乜, 有時佢會自己講. 最重要頻密程度, 是否已經到達不尋常. 如果是無問題, 何不大大方方打電話來, 出聲找人. 不尋常的程序足以令人生疑. 不過最重要係你老公點諗, 佢要去的亦欄唔住.

別墅

原帖由 linglingkiki 於 09-1-29 16:05 發表
各位,多謝你地的意見,其實我都知如果我發爛的後果會係點,但我條氣而家真係頂住 ,我每日都想SEND個電郵比條八婆,但我都仲係忍住吾做,我而家只可以處於捱打狀態,不聞不問,因為我要同佢講既野都講晒,其實我自己都擔心個結 ...

每日都想SEND個電郵比條八婆 (千祈唔好, 於事無補, 兼捭機會個女人係你老公面前插你! 捭機會佢話捭你c6知佢幾咁委屈....)
我而家只可以處於捱打狀態.(都唔係, 你始終係正室, 你係你老公個老婆, 個老公係你的, 你每晚都可以攬住你個老公, 你個八婆吹咩. 你要有咁諗法, 你就可以處之泰然. 其實你一定要到咁境界至有得同個八婆玩.)
因為我要同佢講既野都講晒,其實我自己都擔心個結 ... (講晒就好啦! 咁你仲要對佢好d, 要用軟功, 等佢覺得屋企係最好, 最溫暖, 唔好迫男人埋牆角. 最多第日慢慢炮製佢je. )

別墅

原帖由 kamajenny 於 09-1-29 02:07 發表
當年我爸爸返大陸滾~ 有一天上午我們一家剛吃完早餐後, 個二奶狼死到打來我家, 我媽媽聽的, 個二奶一開口就叫我媽比三十萬佢, 佢比番個老公給我媽, 點知我媽立即說 "不如你比三十萬, 我送個老公給你" . 個二奶立 ...

勁呀! 我要封伯母做偶像, 不單是她巧妙的回答.
還有她處理的手法和態度.

別墅

原帖由 linglingkiki 於 09-1-30 00:07 發表
popokit,

好多謝你,雖然我而未能做到你教我的野,但你吾係第一個咁講,我希望我能夠做到,自己脾氣吾好,好聲好氣對我黎講暫時都仲有難,等我下左啖氣先,因為我了解自己,而家出聲一定罵戰收場...等我冷靜(冷戰)幾日先.... ...

好! 樓主要加油呀!

首頁

尾頁

跳至