家庭理財

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

原文章由 gracelyh 於 07-8-28 10:30 發表

有!!

仲有 busymami

早晨呀, 我都買左 152, 而家等佢升呀 ~

Gracelyh, 睇啱就拿拿林send CV 喇, 打鐵趁熱嘛 :mrgreen: 祝你成功!!

珍珠宮

原文章由 gracelyh 於 07-8-28 11:22 發表
各位!!

明天我去見工

好緊張呀!!!

仲好驚呀!!!

唔錯wor, 咁快有feedback, 唔好比咁大壓力自己, 今晚做好準備, 你當明天 interview 係熱身, 就會輕鬆好多, 祝你成功~

珍珠宮

原文章由 circle119 於 07-8-30 08:15 發表

hi vizzi & ALL
morning
有呀!
個個係封面

click入去有45pic photo

Good morning, ALL,

Circle, 睇左相啦, 你囝囝好 cutie, 囡囡好斯文呀~
你都好 Young ar, 仲有一家4口的照片, 好 warm 呀

珍珠宮

原文章由 BB2WONG 於 07-8-30 09:28 發表
前排星期日去影相family
歡迎來seesee

----circle119, 想問下影一輯呢種家庭相要幾多錢?包幾多野?你係邊樹影?你2位小朋友細細個影就好可愛,但係我2位公子都6yr及10yr,唔知會影d物野look出黎,我咁耐都未影個呢d ...

BB2WONG,

你張新大頭相好得意,你真係super mami, 我囡2歲時都都影過, 值得一影作留念, 我自己就無影過, 人大左就唔多想影相~

珍珠宮

原文章由 BB2WONG 於 07-8-30 09:55 發表

我明白你,就直如8063一樣,你有消息所以好大信心,相反我地隔左一層,所以信心都會無咁大。如今早開市0.90以下我都會再入黎day trade下,因為老細實牙實齒佢一定升到最少1.20,佢昨天仍幫國內人於0.88入緊貨,所以我自己見到就 ...

唔錯wor, 可以無本生利, 最啱玩 daytrade

maggie, 我見迪迪都沽 152, 我琴日都沽左, 0.90 買, 0.88 沽, 蝕左少少

珍珠宮

原文章由 dacco 於 07-9-5 09:33 發表
各位早晨

講起返學,阿囡第一日返BB班..佢竟然..................趕我走喎,係咁話妳走,妳走,放學先嚟接我...:tongue:

Dick...#8029 多謝您 ...

你女好叻叻呀, 我女2年前返幼兒園喊足成個月

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-5 01:01 發表
係咪個個都忙開學呢?

我都唔係太忙, 我女係呢間學校讀第3年, 都好習慣, 但今年開始要做功課, 實比佢激死

E+ 等緊你既新推介呀

珍珠宮

原文章由 maggiew 於 07-9-5 10:27 發表

yiu_mimi, 你囡囡讀K2, right? 今年先要做功課? 我個女K1已每天做兩版功課, 油顏色, 連線, 配對...

今年k2開始要執筆寫字了....

係呀, 跟今年K2了, 同你囡囡差不多, 去年K1 是劃線條, 連線, 寫一字, 十字, 劃小雨點等等, 是寫前準備. 今年真的要執筆寫字了.

我女很不專心, 坐下溫習英文, 也要起身跳一跳舞, 所以實激死我

珍珠宮

原文章由 maggiew 於 07-9-5 10:33 發表
迪迪仔, 你隻#8029好勁呀!!! 0.92了!!!

幾時可跟到你tips賺$$$呀 (次次跟的都係蝕, 無跟入的就狂升...), 上一次跟入而有$賺的已是那隻#648了...(long long ago...) ...

:cry: 我都好耐無進帳了

珍珠宮

原文章由 BB2WONG 於 07-9-5 11:36 發表

YIU_MIMI, MAGGIEW,

你地小朋友k2都要開始為選小一而search定資料!明年一開學就選校,祝你地好運!

yiu_mimi, 如果你阿女不專心,可以試下玩配對卡,我細仔又係坐唔定,我自己做了很多有圖的卡,另一張係大大隻既英文字卡, ...

唔該哂你呀, 你真係好媽媽, 照顧2位少爺真周到, 等我試試做d 閃卡先, 我女都好 like 睇書, but 叫佢溫學校d 書就差d

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 00:11 發表

我自己鍾意1398,5蚊邊都可以買,如果聽日開市below$5我想買隻輪試下,妳有無好介紹?

我都想買1398 輪, 之前0.4 買左4888, 大跌市嗰日陣走左, 之後就勁升, 迪, 有咩好 NO. 提供呀 ?

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 00:08 發表

我今朝都買過呀,0.142沽左,如果過夜就發囉

咁小女人聽日咪發達 ??

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 00:25 發表

我無研究過呀,甘岩講起可能得,等我今晚睇下買隻咩輪好,長定短期,街貨多定少好,今晚得閒諗下~

唔該哂你先... 係咪要有 3-4 個月期, 街貨量越少越好?

我睇d XX 周刊話 1398 會 6元, 都唔知要幾時~~

隻 1059 你放左未, 呢2日勁升 (but 我無買) :-(

隻 8029 今日仲去過 1元, 迪迪, 你好勁呀
你推介嗰日我見佢好似過山車咁真係唔敢入, 食佢唔到, 真係 "整定"

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 00:28 發表

要睇今晚美股走勢喇,而且佢買得貴左少少麻~

你今日買得好平咩

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 00:45 發表

妳又俾機會我威一威,哈哈~多謝妳!
((rcountY%2)+1)">05-SEP-076294恆指荷銀七十二甲沽出0.142800,000SZ6323639-56888-5 ((rcountY%2)+1)">05-SEP-076294恆指荷銀七十二甲買入0.112800,000BZ6291789-54973-5
( ...

0.08 都比你買到, 掂

你走左幾轉咪賺左好多??

要瞓啦, good night

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-6 10:05 發表

未買,未係時候

收到, 咁你休息吓啦 :-P

珍珠宮

原文章由 龍婆 於 07-9-7 10:47 發表

呢幾日都忙住帶亞仔返K1, 下午至返工, 咁岩老公又出trip, 而妹妹又發高燒(出玫瑰疹:-( )所以忙到嘔茄

又要返工, 又要湊仔返學, 加上囡囡又病, 真係辛苦啦

小朋友發高燒真係好擔心, 記得比多d 水佢飲, 沖暖水涼會好好多, 你自己都要多d 休息. 希望囡囡快d 好返啦

珍珠宮

原文章由 迪迪仔 於 07-9-7 12:41 發表
152尾市有d蠢蠢欲動喎

497 0.385加注!

Hi, 迪迪 ~

咁買 152 定 497 好?
497 0.39 入得唔得?

珍珠宮

原文章由 BB2WONG 於 07-9-7 14:38 發表

你咁叻?我今早都0.91入左十萬 for 即日鮮,而家考慮緊想hold多d,唔捨得放,下星期一152開股東大會,唔知是否有好野?老細唔肯講,我見佢今早又入我先再入,之前個星期次次day trade都無物肉食(0.87入0.90沽,0.90入0.91沽...)試左4- ...

WA~ 你哋好叻呀~ 一入即升, 希望隻 152 真係有攪作, 你哋賺多d

珍珠宮

[quote]原文章由 yiu_mimi 於 07-9-7 13:49 發表

Hi, 迪迪 ~

497 @0.385 入左

首頁
12345...6

尾頁

跳至