跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

jumbo_mandy 寫道:
[quote]
ricfa 寫道:
布魯圖 :mrgreen: :mrgreen: 呢個形容∼∼∼真係令我諗起+爸個樣 :lol:

有時我仲懷疑佢係咪印巴籍tim呀! [/quote]

++媽, 你好衰!

大宅

洵媽,

我都覺得返到去對得佢地o既時間小, 教唔得好多野, 而且又唔可以用晒d時間o黎教佢喎! 佢都會覺得悶架嗎, 再加埋同佢玩o既時間, 又比j爸同j爺分咁d.

大宅

洵媽,
完全同你講o既時間差唔多, 不過jj目訓得早, 佢9:30就目訓, 係目訓著, 我多數9:00就同佢入房, 等佢典到目訓為止.

訓導主任,
你仲小時間, 又大又小, 都真係分身不下

講起包包, 佢真係好得意架, 包媽叫佢呵joey, 佢就即刻呵, 好鬼死可愛

大宅

elainelam2020 寫道:
我要提吓各位mami, 要小心d蚊, 唔好睇少佢...

唔明, 當你地睇左小村姑張相便明白.... :-( :-( :-(

好可惡呀! 正死蚊, 希望小村姑快d好返啦! 我真係我驚d蚊咬到bb, 我一見d蚊我就勁緊張架啦, 事關我試過幾次比蚊咬到腫晒, 一次係塊面, 變左豬頭咁, 一次係手碗, 腫到手練都帶唔到 :-( :-(

大宅

+媽, 洵媽,

流感針, 可以keep幾耐架, 算唔算必要打呢? 同埋打幾多針架? 我下個星期一都要同jj打埋第三支肺炎鍊球菌針, 遲d又要打歲半針, 真係個個月都要打針咁濟! :tongue: :tongue:

大宅

洵媽,

原來要打兩針架.. 水豆我同jj打左啦! 等我問問醫生意見先!

大宅

mchan89 寫道:
唔知肺鍊同水豆可唔可以一齊打 ??

洵媽,
我識答.. 你講o既一次過打兩支就唔得, 但可以先打肺鍊, 因為溫和, 隔一個星期打水豆, 因為水豆勁d!

大宅

alicesidney 寫道:
j媽
我地一齊打死晒d衰蚊,我昨晚忽然見到隻蚊,我都估唔到自己咁勁,一手拍死左佢,我唔會比d蚊有機會埋仁仔身,除非看不到.

仁媽,

做得好

大宅

包媽,
我發覺幼潛o既相, 校長除左係大合照到有同joey一齊影, 其餘同joey影到相o既大人係你, j表姨同埋廖太!

大宅

包媽,
影到校長架, 只係得佢.....隻手!

仁媽,
我好好彩有一班好好o既妹, 佢地差不多次次同陪我帶jj上堂, 所以我每次有人幫手睇住jj, 果日我同包包"sir"滑梯, 係因為包包驚, 唔敢玩, 包媽, 包爸叫左佢玩好多次佢都唔敢, 唔知點解jj "sir"完, 我叫包包試下, 好好玩, 我會扶實佢, 叫佢唔洗驚, 佢又肯"sir"喎! 至於jj果時應該係比d姨姨抱住排隊再"sir"過囉!

大宅

QutieBaby 寫道:
j媽,
我同joey影相都仲係捉住佢"間硬o黎"o架咋!
唔知你知唔知,露姨話嘗試好多次要捉住jj影相,但都失敗!
佢話jj好似識"甩身術"咁!
我都想試下,但每次jj都係o係我身邊擦身而過,好似陣風咁!

包媽,
我試得多, 隻臭豬好似粒豆o既, "支"黎"支"去! 講起露姨, 我覺得佢廋左同靚左喎!

大宅

[quote]
bebobo 寫道:
包媽,
影到校長架, 只係得佢.....隻手!

仁媽,
我好好彩有一班好好o既妹, 佢地差不多次次同陪我帶jj上堂, 所以我每次有人幫手睇住jj, 果日我同包包"sir"滑梯, 係因為包包驚, 唔敢玩, 包媽, 包爸叫左佢玩好多次佢都唔敢, 唔知點解jj "sir"完, 我叫包包試下, 好好玩, 我會扶實佢, 叫佢唔洗驚, 佢又肯"sir"喎! 至於jj果時應該係比d姨姨抱住排隊再"sir"過囉!

唔係呀!
當時jj忙緊o係間屋仔度開窗閂窗呀! [/quote]

咁應該係..jj成日都好忙!

大宅

alicesidney 寫道:
j媽
原來妳化身做左天使老師,所以包包咁放心

包媽,
你唔好咁講啦!

仁媽,
其實我係好鍾意小朋友架, 所以我會成日同佢地玩下, 又可以抽下佢地水

大宅

我都收工啦, bye!

大宅

早晨

點解無人返學o既? ?-( ?-(

大宅

mchan89 寫道:
Hello everybody ~~~

天氣咁凍, 真係想匿係被豆, 唔想番工呀~~

講得無錯..

大宅

仁媽,
你食奶食到7歲呀!
仁仔真係咩固體食物都唔鍾意食呀?

大宅

校長,

你出黎啦..休息下啦, 見你話踩30個鐘, 真係比你嚇c

大宅

包媽,

包包同jj一樣好鐘意狗仔喎, jj見到狗會傻左咁走埋去摸, 係咁wow..wow..叫! 但我就驚d狗會咬佢, 所以我實阻止!
不過大頭好得意!

大宅

j媽,
jj上保會個playgroup ok嗎?佢玩得開唔開心呀?

包媽,
都幾好, 可能佢地平, 所以一班都幾多人, 有十幾人一班, 但就兩個姐姐教, 不過我鍾意幼潛多d, 而jj呢..都係走黎走去, 但玩分水果時, 佢就好落力囉!

首頁
12345...19

尾頁

跳至