自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我bb未夠3個月佢成日話佢屋企以前幫人揍bb會俾少少檸檬茶,可樂....bb試.我話點得架.成日話佢細個唔食奶,好快食飯仔,問我俾其他嘢bb食未,我話未,佢成日寸我,話我成日咩都唔俾bb食,淨係食人奶,bb會同我講:成日得人奶食,阿媽你唔厭我都厭啦!又話我連水都唔俾bb飲,但係健康院話食人奶唔使飮水.我大肚佢約我,咁我話去大家屋企中間個商場,佢叫我去佢樓下個公園吹水.我話行咁耐仲要帶個大我唔去.唔記得佢話我咩,我話唔係要我大肚仲要帶多個小朋友去你樓下就你呀?到我生完佢又係成約我去佢樓下公園坐,我話唔想揹個細又要跟住個大週圍行.佢話由得個大自己玩唔使理佢,我同佢吹水. 佢叫咗好多次我都無去佢樓下個公園,佢上次話我懶,出街都懶,就快與世格絕,又話我人地請飲我俾咗人情就算唔出席.我話咁我小朋友細唔通叫人食慢d留少少餸俾我地咩?佢話帯得細路去飲一定有人幫手揍,我話無神神邊個會幫人揍仔,就算有我都唔放心.佢話主人家會,我話人地坐主家席,唔通走過嚟夾2條菜俾你?有人問我去唔去飲我都叫人照俾貼我,我攞貼時俾埋人情人,咁都衰?

大宅

好媽媽勳章

佢知唔知你個仔食到面腫?

原帖由 kellyly 於 10-5-19 19:43 發表
咪理佢LA
我身邊都有個
佢D湊仔經係聽人講番黎既
佢又係話我呀仔得6個月大時唔比其他野佢食
我話咁細個唔食得大D先,點知係我行開左時比左蛋卷呀仔食仔,搞到呀仔成塊面腫左.
又話一定要比D凍野小朋友食,咁大D至無咁易 ...

大宅

好媽媽勳章

佢講好多嘢我都駁到佢,不過唔想講到鬧交咁.

大宅

好媽媽勳章

唉!我都怕左我朋友不停講不停講.

原帖由 kellyly 於 10-5-19 19:54 發表

佢當然知LA,因食後幾個鐘我奇怪點解呀仔塊面腫左,尤其對眼TIM
我就問咩事LA,點解會咁
之後先講過我知比左蛋卷呀仔食
之後我仲要同呀仔睇醫生
仲比醫生誤會我打仔TIM呀
之後呢位朋友唔夠膽再亂比野呀仔食
但教仔既 ...

大宅

好媽媽勳章

我朋友又係成日話佢返工好辛苦,俾我番佢份工肯定頂唔順.話我喺屋企揍仔好嘆.我話你第時生咗先同我講喺屋企揍仔係咪好嘆,佢話你等下先啦!我嬲嬲地真係想答佢係囉!你等下幾時嫁先啦!

真係有幾多個番工唔辛苦架!成日話佢返工好辛苦,人地d老婆唔番工要老公養.我唔知佢想証明d咩.佢話第時結婚個老公最好俾1萬,8千佢做零用,佢話第時生咗都唔想揍,佢又唔識煮餸.真係有口話人.

原帖由 mupooh 於 10-5-19 20:43 發表
佢覺得喺屋企湊bb輕鬆過返工,但佢從未試過一個人全日同個bb喺屋企.........

大宅

好媽媽勳章

有得轉話題都好呀!我朋友仲要次次笑笑口咁寸我,我成日諗住識咗1X年算啦!我真係就快頂佢唔順.

原帖由 Vincent913 於 10-5-19 22:08 發表
我都有咁既女性friend,30幾歲人仲要連拖都唔知拍過未,同我講湊仔經,當然以佢聽番嚟唔多正確既智識同我地交流,通常呢個時候唔再同佢傾湊仔話題,會轉換第二個話題囉! ...

大宅

好媽媽勳章

原來咁多人身邊都有呢類親友.

首頁

尾頁

跳至