跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

hi..我小朋友p2嫁
星期一係唔洗番學呀..星期二game day..星期三都係放假呀
我小朋友冇補習嫁..佢自己會溫習..自己做功課..佢成績都好好..

現在又覺得我好難教佢. 有時佢話我教錯, 唔信我講.點算 ????

呢個問題小女小一時候都會有嫁..所以佢叫我功課上唔洗教佢..佢話miss會x佢..咁佢就會知道錯..溫書時候就知道自己邊一d係會唔識..咁佢就溫習錯個到..

輕鬆d啦bestwish..我地d小朋友番學係超級開心..所以佢地的吸收能力好好..睇錯提目&識都答錯..都係小事..係quiz & assessment 答錯咪當吸收經驗..小朋友係要係呢d小錯到累積經驗嫁..之後一定會做得更好..

男爵府

好媽媽勳章

18號我都去學校呀..同小朋友一起玩真係好開心呀..
另外英文同普通話掂全係學校功勞黎嫁..我小朋友而家都係可以全英普溝通..

男爵府

好媽媽勳章

我小朋友話唔知呢!

有同冇我地都會去HALL欣賞嫁.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 菇芝bebi 於 09-12-15 21:19 發表
我想問你地d老師有無叫你地整party食物呀

有呀..你地呢?
不過我怕唔夠野食呀..次次都係得個幾個家長整

我又係小朋友話我普通話講得唔正..叫我唔好講普通話..佢自己背默就得..佢都係呢讀中文故事書都係用普通話去讀..廣東話佢有D會唔記得點讀..

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-11 18:40 發表
我都想同佢地溫, 但係問佢地ws時又話樣樣都識喎, 溫2溫就走左去 呢個wk仲有quiz, 又一路開始考副科, 佢地不知考得幾開心

我個個都係咁嫁..科科QUIZ默書我都係叫佢前一晚睇左一次..我識好多小朋友都係咁..佢地一D難度都冇..成績仲好好..番學開心又學到野..學到野又識自己做功課..自己做到功課咁考試真係冇壓力同難度..我自己都過得輕鬆愉快
我小朋友昨日生日收到MISS自制的生日卡..上面仲有全班同學同2位班主任的簽名同祝福語..我小朋友收到之前係一D都唔知道嫁..呢個驚喜令我小朋友開心左成日..呢份心思真係好好好..今日MISS仲請我小朋友分享同父母慶祝生日的經過

男爵府

好媽媽勳章

我見好多都係用膠水樽..

未來9月份的飯商仲未知道係邊間

以往的飯商係可以唔洗日日訂飯的

幾錢一日而家仲未知道

叫飯通常都唔會有飲品

拎飯比小朋友, 要幾點到學校..時間唔知道學校會唔會改..你都係等9月份的通告啦

男爵府

好媽媽勳章

我都係呀...我地去左食大餐同圭去左公園玩呀
成班小朋友好開心呀...

男爵府

好媽媽勳章

我會以津校為目標
我都會考慮中中的BAND1
小女好喜愛中文...不過唔上英中好似浪費左呢6年所學的英文

男爵府

好媽媽勳章

回覆 菇芝bebi 的帖子

HI

如中中BANK 1 屯門天主教 係頭OR中OR尾?

男爵府

好媽媽勳章

我都好支持學校講名次出來..其實我地都唔係話要比較成績
只係想知道自己小朋友的名次,對學業作出合適安排
不過今年我知道我小朋友大約的全級名次
我問左班主任好多次..佢都話school policy,,跟住我冇再問
點知道佢係拿成績表時話大約位置比我知道..例如 20名內 30名內 40名內 (其實老師一按電腦就睇所有資料)
知道之後個心真係定好多..今個暑假可以玩多D啦

男爵府

好媽媽勳章

回覆:保良局圓玄小學班家長交流站

今年派位都派得好,林護/華仁/協恩/聖保羅男女/瑪利諾...超勁!!!希望出年我小朋友派位更好

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:bestwish+發表於+13-9-2+16:06+呀女,

原帖由 Cammy3007 於 13-09-02 發表
我正在上班, 不過daddy打電話回去問她, 她話好開心, 班主任已打電話給我說給女兒做圖書館館長, 即是收書者 ...
圖書館館長應該係自己班裡做的,如在學校的圖書館做要P4-P6先面試後選的!

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:Cammy3007+發表於+13-9-3+11:29+要做

原帖由 bestwish 於 13-09-03 發表
下星期一先開始上堂。 今個星期應該冇功課做。 呢幾日呀女話係堂上玩。

...
你女個班甘好有得玩,我女今天已經要預習中文了

男爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+bestwish+的帖子您好啊,咁咩叫"勞作袋

原帖由 redtea9999 於 13-09-03 發表
回覆 bestwish 的帖子

您好啊,咁咩叫"勞作袋"啊?係咪求其用一個袋裝起所有勞作文具就OK? ...
其實可以裝起曬D勞作文具的袋,已經可以了,不過一定要有拉鍊的,因為他們會全部袋放在一個大櫃,有點混亂的,冇拉鍊會跌哂D野

男爵府

好媽媽勳章

回覆:bestwish 的帖子

bestwish 你女讀咩班?唔知我們識唔識呢

首頁

尾頁

跳至