母乳餵哺

跳至

首頁
12345...78

尾頁

男爵府

等我都報到先!

今日陪家姐去揀衫, 一路睇一路諗: 點解我結婚果陣無咁多靚衫架?! 早知唔咁早結啦

男爵府

原文章由 go4baby 於 08-4-28 09:54 發表

哈哈....................兩樣都唔係......哈哈..........
只不過今日起身後就一直都心情好好.

你就好啦, 我今日心情勁差.

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 11:01 發表

好多嘢做呀?

樣樣都有啲啦.... 尋日為咗點教子進既問題, 同子進爸冷戰咗一晚, 今朝忙到爆, 點知都係做漏嘢... 點解啲嘢做極都做唔晒? 點解咩都係我做? 點解? 點解?

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 08-4-28 22:43 發表
各位,

豆豆張學劵到手喇, 你地呢?

壞人媽, 唔好話比我知你仲未寄!

一早收咗咯!

四哥想讀既學校都用唔到學券, 申請黎做咩啫! 不過, 究竟佢最後讀邊間呢?

男爵府

原文章由 honey2h 於 08-4-28 14:09 發表
Dear FSY,

My Two Monkeys kiss dear auntie you, please cheers!

"Man" is different human kind from "Woman"! We need time....we're on the same boat....

Thanks two little monkeys!

話咁快 hughes 就滿月咯! 果陣你諗緊生定唔生好似係尋日既事咁.

男爵府

頭先去 H&M 行咗個圈, 真係行咗個圈咋, 但係就忍唔住買咗兩件好鬼得意既和尚袍仔同一包底褲仔, 乜解究啲小朋友衫真係得意成咁架, 唔怪得成日都話女人錢同細路仔錢最易賺.

男爵府

原文章由 bbpooh 於 08-4-29 15:40 發表

買比子進NO.2呀!

我之前買了6 條 thomas 底褲仔比丁丁,佢不知幾開心,我地叫佢wee wee poo poo 要出聲如果唔係整濕thomas佢會好唔開心.到佢要wee wee時,佢會講,去wee wee 唔好整濕thomas!所以丁丁成功介片,thomas ...

我又未至於咁癲, 和尚袍係買比人既.

子進第一日無著片返學到而家都無係學校瀨過尿呀, 早知早啲同佢著底底返學啦, 慳返啲片吖嘛. 佢都有兩條 thomas 底底, 我初初都有學你咁同佢講如果條底底濕咗 thomas 會唔開心 . 為咗令佢唔瀨尿, 後來買多兩條反斗車王, 今日係 h&m 見到啲動物既又好鬼c得意, 不過要 $50/3pcs, 同埋明明話 for 3-4 yrs, 不過好似好細條咁.

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 16:28 發表
安兒近排成日俾lemon安兒pa 食, 安兒pa好無癮, 點心理輔導安兒pa呀? 子進媽, 子進pa食慣lemon, 有冇經驗可以分享吓?

方法只有一個.......

慢慢就慣架嘞

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 17:04 發表

你兩個好lar wor!!!

我會如實話俾安兒pa知你地既寶貴意見同分享.

:;pppp: :;pppp:

講真, 真係無咩辦法, 無論我點同佢講, 就算而家子進爸日日對住佢, 始終我一返到屋企, 佢都係唔要佢老豆. 好似尋晚咁, 佢老豆入埋房話一齊訓, 佢推開佢老豆話: 爸爸出去啦, 唔駛嘞, 有媽咪得架嘞...

不過, 子進爸話如果我唔係屋企, 佢就會好乖咁痴住佢老豆, 所以我有時講笑話: 咁我唔好返黎囉!

男爵府

原文章由 bbpooh 於 08-4-30 08:42 發表
Candy

唔洗太擔心.因為台灣的國語較易聽,快D睇下台劇啦!如果你話去北京,我就驚,因為大陸人的普通話較難聽,北京多兒化音,有時佢地又有好強烈的方言音,所以更難.但台灣的國語係較易.唔洗怕!至于講....就真係冇辦法喇! ...

同意, 台灣既國語都唔算難聽, 至於講, 夠膽就得架嘞! 你夠膽講, 佢哋夠膽聽!

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 08-4-30 08:57 發表
各位,

上星期織完件冷背心俾琦琦, 等我假期有時間影相upload俾各位睇睇, 連埋之前個頂冷帽啦!

真慚愧, 我頂冷帽差不多完成, 差縫埋側邊同個頂, 但係就放埋一邊超過一個月, 莫講後來買既冷, 三分鐘熱度既我唔知幾時再有 mood 織呢.

男爵府

原文章由 ivyscyip 於 08-4-30 12:12 發表
2hma, go4baby, tv, wckmay,

I have pm-ed to you my account number la!

ivy ma, 幾時攞碟?

男爵府

Little einsteins, 有六隻 DVD:~~

1. 2hma
2. go4baby
3. fsy

男爵府

中午果陣姐姐話今晚想同我傾計喎, 唔知係咪想唔做呢?

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 08-5-1 23:57 發表
傾o左未呀? 好心急!

8婆 c9

果然不出我所料, 佢同我講話想唔做. 我問佢點解, 佢多多藉口, 又話想返印尼, 又話亞婆c咗, 一陣又話想放多啲假, 因為想做 part-time, 最後又話想攞返個電話. 我問佢, 係咪比返個電話你, 你就會留係度吖? 佢話: 如果比返我就係囉. 我即刻忍唔住話:你要脅我呀! 佢既態度唔算差, 因為係佢理虧. 大佬呀, 之前講好晒話續約架嘛, 差在未簽咋喎, 而家得返一個月 (佢六個頭約滿) 先同我講話唔續, 咁即係跣我啫! 雖然話比返個電話佢事少, 但係咁要脅我我就唔 ur 囉. 我同佢講, 我要搵過一個工人唔係好難, 如果你認為一個電話對你咁重要, 咁你自己諗囉. 佢話想返印尼幾個月先再黎香港做嘢, 我話你要重頭比個錢 agent, 仲有呀, 如果咁樣香港好難會有人願意請你. 我叫佢諗一晚聽日再比個 final decision 我. 但我諗下諗下, 做咩要佢諗一晚啫, 唔做咪唔做囉, 佢咁樣留佢係到都無意思. 其實我覺得最主要係佢而家見我老公日日係屋企, 比人昅住晒無得蛇梗係唔做啦!

聽日又要開始搵工人, 佢六月頭完約, 最快要兩個月先請到人, 中間有真空期, 真煩!

姐妹們有無好 agent 介紹?

[ 本文章最後由 fsy 於 08-5-2 00:35 編輯 ]

男爵府

無心情, 去訓先

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-5-2 09:51 發表

係呀, 搵過個啦, 呢個唔要得ga lar!

我之前請在港約滿ge, 好快搞掂.

講真, 我唔係好敢請約滿既工人, 我呢個亞姐都係做耐咗就開始有要求, 我驚啲現成完約工人會好多要求. 亦因以上原因, 雖然想搵賓都有啲顧慮.

有咩 agent 好呀?

男爵府

[我真係求救想搵 agent 架, 點解無人睬我既?

男爵府

原文章由 tingfai 於 08-5-2 11:23 發表
fsy,
My agent mainly assists to employ new maid in Indonesia. If u want the contact details, just let me know.

可以比啲資料我嗎? thanks!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-5-2 11:23 發表

不如我電話同你傾, 你得閒就打俾我啦.

好啊, 晏啲打比你.

首頁
12345...78

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊