母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 honey2h 於 09-4-26 14:33 發表
FSY,
WA, such a very bed news!!

No wonder why your maid always go to bed so early la, she must be very tired and moody during 1st. trim...must "GIK C U" la, poor u!!

Congrats that u can ...

今朝佢著咗件恤衫, 再認真睇下, 個肚其實都好現架嘞, 只係我哋平時無留意啫. 佢無可能唔知, 所以我哋覺得佢有有部署咁話比我哋聽. 不過算啦, 好來好去, 呢兩日佢既態度明顯 180 度轉變 (梗係啦, 有錢袋喎!).

講真, 我哋覺得佢好勁架, 大住個肚仲可以做咁多嘢, 所有家務都照做, 係做得拿西啲啫. 子進爸話唔怪得知佢呢排成日要坐啦, 又著黎著去都係果件鬆身衫, 子進爸話前幾個星期仲見過佢食龜岭膏, 都唔知佢咩企圖.

可能啲嘢真係整定, 我仲成日想佢自己辭職, 點知真係中咗, 不過無諗過係咁既原因同埋咁急啫. 請過一個都要起碼兩個月啦, 雖然話子進爸係屋企, 但係要佢一個人照顧子進同做晒啲家務都幾慘. 婆婆雖然可以過黎, 但佢講到明唔可以一個人 handle 到子進, 所以佢最多只會過黎睇住子進玩, 等子進爸做家務. 但掉返轉, 其實婆婆係度子進爸仲要照顧埋婆婆, 都唔係咁輕鬆.

男爵府

係呀, 唔記得提醒各位姊妹, 唔好以為 single 就無事呀, 果位亞姐係 single 架! 仲有, 唔係 8 啩, 真係要留意下佢啲親戚有無黎. 以往我既工人就算用住啲 m 巾都唔扔係我厠所既垃圾桶, 所以到呢個我都唔為意佢無用過 m 巾.

唉, 請過工人又要擔心呢樣, 又要擔心果樣, 又要關心佢情緒, 仲要關心埋佢姨媽, 點解我咁可憐呢....

男爵府

老仙, 搬咗竇呢邊緊靜啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊