跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 0501的bb, 1歲生日快樂

[size=large]
Happy Birthday to 各位 bb!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

& Happy Birthday to 薳然!

& Happy Birthday to 小喬! (補祝)

& Happy Birthday to 卓然! (補祝)

Joycelyn

大宅

薳然媽媽 寫道:
[size=x-large]祝各位bb生日快樂, 身體健康, 精乖伶俐 !!!

Joycelyn~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~欣廷(Chloe)
施晴媽咪~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~施晴
happykklam~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~俙彤
lingeggs~~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~淼芊
yannstan~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~卓琳
火火~~~~~~~13/Jan~~~仔仔~~~~~~晉鏗

[size=x-large]特別祝 施晴 健康快樂, 講野好叻, 牙尖咀利 似哂媽咪 !!! 又祝欣廷 歡歡欣欣, 婷婷玉立 !!! 再祝晉鏗 愛錫爸媽, 說話鏗鏘 !!!

非常多謝[size=large] Shirleywuwu, 施晴媽咪 & 薳然媽媽 的祝賀!

Thanks 薳然媽媽 祝 欣廷 "歡歡欣欣, 婷婷玉立".

Joycelyn

大宅

[size=large]Dear 欣廷:

[size=x-large]I Love You!

[size=large]詩人媽而上

[size=small](我想今日做的此事比施晴媽快了一步添)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[size=large]To: 有 bb 詩的各位媽媽

如果我幫你的 bb 作了詩, 你又 "願意" 幫我 / 幫你的 bb 積福的話, 你可張 HK$11 捐到出面之任何慈善機構. 我作詩係唔收錢的, 但如果用少少錢幫倒有需要/好窮困的人, 我會好開心的.

[size=large]詩人媽 Joycelyn 上

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

細露 寫道:
Joycelyn~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~欣廷(Chloe)
happykklam~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~俙彤
lingeggs~~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~淼芊
yannstan~~~~13/Jan~~~~囡囡~~~~~卓琳

祝施晴健康快樂! 肥美又可愛!
又祝欣廷健康快樂! 多'財'多藝!

細露:

多謝你喎! 好丫, 欣廷又 (多'財'多藝), 又 (多材多藝).

Joycelyn

大宅

yuenyatshan 寫道:
yuenyatshan寫道:
詩人媽 Joycelyn ,
我都想你幫我bb作詩,
Thanks 晒!
得閒約出嚟傾吓湊仔經,BB見吓面好嗎?
E-mail:[email protected]
[quote]
Joycelyn 寫道:

如果我幫你的 bb 作了詩, 你又 "願意" 幫我 / 幫你的 bb 積福的話, 你可張 HK$11 捐到出面之任何慈善機構. 我作詩係唔收錢的, 但如果用少少錢幫倒有需要/好窮困的人, 我會好開心的.

[/quote]

yuenyatshan:

呢排新年前好忙碌, 遲 d 丫.

Joycelyn :mrgreen:

大宅

etyan 寫道:
祝以下的 bb 生日快樂 [quote]
細露 寫道:

祝施晴健康快樂! 肥美又可愛!
又祝欣廷健康快樂! 多'財'多藝!
[/quote]

etyan:

多謝晒!

Joycelyn

大宅

細露 寫道:
sandy~~~~~~14/Jan~~~~仔仔~~~~~焯禧
shirleywuwu~~14/Jan ~~~~囡囡 ~~~~~敏澄(Avis)
小蕃茄~~~~~~14/Jan~~~~仔仔~~~~~廸廸

祝生日快樂! 身體健康! "party:

[size=x-large]祝敏澄生日快樂, 身體健康, 聰明伶俐!

大宅

yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
好多鋪頭都有捐錢箱的.好似麥當當啦,便利店啦,
經過我會去入錢錢.願天下所有BB都有福氣.
我想問,點解係11蚊既 [quote]

如果我幫你的 bb 作了詩, 你又 "願意" 幫我 / 幫你的 bb 積福的話, 你可張 HK$11 捐到出面之任何慈善機構. 但如果用少少錢幫倒有需要/好我作詩係唔收錢的, 窮困的人, 我會好開心的.

[/quote]

yoko(蕃薯媽媽):

係丫, 好多鋪頭都有捐錢箱的 (好似麥當當啦,便利店啦).

經過我會去入錢錢 ..... 謝謝你的支持啊! 柏柏有你這位媽媽真幸福 / 有福氣!

[size=large]11蚊 ..... 見銀兩少少地, 吉數, 有玄機 (幫 bb 屋企挽回家庭不好之事/身體健康, 幫 bb 積福/慈祥善德).

Joycelyn

大宅

etyan 寫道:
我又入$$[quote]
[quote]
yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
好多鋪頭都有捐錢箱的.好似麥當當啦,便利店啦,
經過我會去入錢錢.願天下所有BB都有福氣.
我想問,點解係11蚊既 [quote]

如果我幫你的 bb 作了詩, 你又 "願意" 幫我 / 幫你的 bb 積福的話, 你可張 HK$11 捐到出面之任何慈善機構. 但如果用少少錢幫倒有需要/好我作詩係唔收錢的, 窮困的人, 我會好開心的.

[/quote]

yoko(蕃薯媽媽):

係丫, 好多鋪頭都有捐錢箱的 (好似麥當當啦,便利店啦).

經過我會去入錢錢 ..... 謝謝你的支持啊! 柏柏有你這位媽媽真幸福 / 有福氣!

[size=large]11蚊 ..... 見銀兩少少地, 吉數, 有玄機 (幫 bb 屋企挽回家庭不好之事/身體健康, 幫 bb 積福/慈祥善德).

Joycelyn [/quote][/quote]

etyan :

多謝支持!

Joycelyn

大宅

施晴媽咪 寫道:
joycelyn ee:

媽咪同爸爸向我一出世, 就已經用左我的利是錢錢(雖然我的不足夠)"名義"每月捐款架勒...做善事去幫人之外, 亦係幫一家人積福呢...今次你話捐11蚊, 我地一定樂意咁做/支持...因為能夠捐到錢去幫人係我地的福份...真希望各位多多支持

施晴小朋友上

施晴小朋友 :

謝謝你的支持! 你真乖乖 (touchwood x 8,000,000).

Joycelyn ee

大宅

薳然媽媽 寫道:
施晴朋友,

我好似我媽媽架,成日搭訕....
我媽媽同您爸媽差唔多, 佢係我未出世之前, 已經每個月都有捐錢架啦, 因為佢助養左一個尼泊爾哥哥, 不過佢唔係為我積福, 而係佢見到有好多窮困既小朋友無書讀, 無飯食, 所以希望盡小小綿力, 幫助吓. 其實我地出生在這世界, 真的已經很幸福 :wink: . 媽媽會將auntie joycelyn話個 hk$11損比同一機構.

最近媽媽見我咁乖, 依家考慮再助養多一個, 唔知會係姐姐定又係哥哥呢 ?

Evelyn

[quote]
施晴媽咪 寫道:
joycelyn ee:

媽咪同爸爸向我一出世, 就已經用左我的利是錢錢(雖然我的不足夠)"名義"每月捐款架勒...做善事去幫人之外, 亦係幫一家人積福呢...今次你話捐11蚊, 我地一定樂意咁做/支持...因為能夠捐到錢去幫人係我地的福份...真希望各位多多支持

施晴小朋友上
[/quote]

Dear Evelyn :

也很多謝你的支持啊! 你都好乖巧 (touchwood x 8,000,000).

Joycelyn ee

首頁

尾頁

跳至