親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

hi Sophia,

我地一家三口 (囡囡4歲),5月中會去Singapore,我地應該到達Singapore連酒店check-in,大概2點幾到,諗住食少少野就去玩luge,

請問入到Sentosa跟住點去?
幾點close?幾多錢?全程玩左幾耐?諗住之後預7:40睇song of the sea?
請問我個囡比較細膽,我喺你個blog到見到SoSo好叻呀!佢驚唔驚?果條路斜唔斜架,係唔係最斜是你段短片一樣?還是有更斜?

你個blog好正呀!好期待 . . .

Thank you! 太多野問 . . .

別墅

BirdBird! Thank you very much!

你嘅資料好有用呀!唔該晒!我地仲plan梗行程,

諗住第一日去Sentosa行玩Luge、song of the sea and vivocity。

第二日先再去環球影城,諗住早上十點左右入去,下午三點左右走(你估計5個鐘頭夠未),之後番酒店休息,如果囡囡唔累,就去酒店嘅swimming pool,之後7點左右再 . . . 你有甚麼提議?

第三日應該plan去zoo . . . 下午之後我仲plan梗!

第四日下午6:25回程番香港,諗住上午食完早餐,喺酒店游水,之後找地方食lunch再行下街,3點去機場!

你地覺得我plan成點,請給我意見!

別墅

BirdBird! 唔該晒你!
多謝你嘅提點!我依加仲plan梗,希望喺呢4日玩得開心,同嘗到美食 . . . 請問你喺邊到食楜椒蟹and海南雞飯架!Thanks!!!

別墅

嘩!睇見幅相都流晒口水 . . . haha . . . 你真係好有心post埋相出黎,多謝你!

唔好意思呀!我仲有個問題想問 . . .

請問去環球影城 : MRT to Harbourfront station 之後轉Monorail (Sentosa Express) 跟住在那個站落?

vivo city, luge and skyride : MRT 之後轉Monorail (Sentosa Express) 跟住在那個站落,是否同一個站?

Monorail (Sentosa Express) 總共有幾多個站?

真係唔好意思,太多野問!Many Many Thanks!!!!!

別墅

Hi ~ BirdBird! 唔該晒您!多謝您嘅幫忙!
我依加仲密密搜集資料!

別墅

各位Good Morning!!!

Hi BirdBird Good Morning,

我又有問題想問,請問我哋去玩Luge果到有冇locker架?如果有幾多錢?因我老公會背住個背囊好大個,如果冇locker,驚到時唔知點好?!

Thank you!!!感激!

別墅

Hi BirdBird,

我又有問題想問,請問我哋去玩Luge果到有冇locker架?如果有幾多錢?因我老公會背住個背囊好大個,如果冇locker,驚到時唔知點好?!

Thank you!!!感激!

別墅

原帖由 birdbird 於 10-4-24 08:20 發表

Gmajor,
在 luge 果度, 我唔見有 locker wor.
我老公玩時都係背住個背囊, ok 架.

BirdBird, Thank you very much!!!!!

首頁

尾頁

跳至