跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

morning~~

終於有時間上黎, 去完海泉灣,都未停過好"支力".

All: 多謝你地對晴晴既祝福!!

高人: 晴晴學校個個月都project approach, 家長都要幫手, 但學術上一d都無減少. 如果係咁, cissy學校分配時間方面真係好有問題, 要反映.

Marie: 你跟個本書整muffin, 咁幾時到我用呀???? 係米用上次個Muffin Mould??

[ 本文章最後由 tokyleung 於 08-1-18 11:22 編輯 ]
:-D

男爵府

so good is free time.

原文章由 HeiMarie 於 08-1-18 15:04 發表

shh....... no boss today ah!

男爵府

搵得黎, 洗得去, 最緊要洗得開心.

原文章由 HeiMarie 於 08-1-18 16:15 發表

MUCH BETTER LOR! NO NEED TO PREPARE AND HV MEETING WITH BOSS MA!

WE'LL HV BBQ TONIGHT IN MONGKOK :mrgreen: :mrgreen: BUT ITS MY BILL

男爵府

工人呢家野真係靠唔住, 個個resign完就話想快D走, 好似佢地係老闆多過自己係老闆.

原文章由 HeiMarie 於 08-1-20 22:42 發表

今日有好多事發生咗
一早個bun bun 同我 resign, 即2/20 last day
na na lum 去揾 agent, 5:00pm 見第一個, 即時試工,
新工人都仲係我屋企試緊工, 個舊工 ...

男爵府

嘩, 睇睇下原來仲有兩個幾星期就過年, 上星期六日先辦左一D年貨, $$$又飛走晒.

男爵府

我同CC都係上星期五做揮春做到11:XX pm.:tongue:

男爵府

BMom: 唔係寫左好多張, 係做左一張, 因為要剪剪貼貼, 阿姐做野又懶pro, 又慢, 又懶緊張, 米攪到11:xxpm .

M&AMom: 不如真係上去拎啦, 唔怕一萬, 最怕萬一.

男爵府

cissyma: 魚頭湯, 正呀!!
我地今個星期都無飯夫婦

唔單止Maryroll多捐$$, cky都係, 一係就係叫係賣獎卷, 好似要交數架, 佢就要不斷比 $$$.

M&AMom: 幾時蒸go go???

原文章由 得意媽 於 08-1-23 16:02 發表
尋晚做到暈咁濟至c 去zzz, 邊得閒煲湯丫

不過點c 都要睇埋弋師9, 我尋晚都滾左魚頭湯

男爵府

Happy Birthday to Cissy!!!! 祝你身體健康, 媽咪搵大錢!!

高人: 如果到時你想Cissy 唔玩sport都好難, 佢地小朋友好固執架, 唔係我地家長話事, 佢地鍾意都無辦法, 其實sport某程度上都有好處.

男爵府

12度??? 我今晚仲要入沙田tim.

契媽: Pls check PM.

cissyma: 個cake排得好靚呀 !!! cissy既揮春都好耍家wow!!

原文章由 小BMom 於 08-1-24 16:18 發表

妳都要小心身體呀~
天文台話而家12度咋,咁我呢到咪得10度

[ 本文章最後由 tokyleung 於 08-1-24 16:21 編輯 ]

男爵府

邊樹呀???

原文章由 得意媽 於 08-1-24 16:22 發表

其一啦, 另因我5想食間, but cissy 指定要食果間, 因為有雪條.....食喎

男爵府

今早清咁D野米有時間law, +上無聲氣出糧就更+無心機.:tongue:

芸迪: 你除左做秘書, 仲做埋老師wow, proof read!

原文章由 芸迪 於 08-1-24 16:40 發表

因為今日無心工作~

男爵府

未夠鐘wow????

原文章由 小BMom 於 08-1-24 16:45 發表

男爵府

morning~~

祝 Miu 生日快樂, 青春常駐, 財源滾滾來 !! (好似拜年tim!!!):lol

我都未敢比晴晴食魚生類壽司, 只係比佢食蟹子咋.

all: 仲無人要A+張券??? 我有2-3張.

昨天同晴晴去剪頭髮, 諗住同佢去有砲車座位既salon剪, 點知原本$45剪頭髮, 而家要+$20去到 $65, 我聽到即刻氹晴晴過隔離鋪頭剪, 使唔使咁誇張呀.

男爵府

芸迪: 你 pm 地址比我, 唔好客氣啦, 用得著唔好side ma.
原文章由 芸迪 於 08-1-28 11:19 發表

我又想要(1張)得唔得? 好似好貪心添~

男爵府

morning~~

我同你地一樣, 日日銀包d $$都唔知去左邊, 我只係買左幾盒賀年禮品, 其他一樣都未有時間攪, 整頭髮啦, 大清潔啦, 蒸糕啦, 仲有有野未買整....原來下星期就過年喇.

原文章由 M&A Mom 於 08-1-28 22:36 發表

你直頭講出我心聲
前個星期放左三千銀左家,唔洗幾日就得番三張大牛,有張大牛都唔知自己用左去邊添

個三千大洋失散晒啦:-( 但冇乜邊樣野係買 for 過年
係得個三包陸金記瓜子
洗廚房未買,貼揮春 ...

男爵府

剛剛同事講明天會得9度 !!

而家舍胃又勁痛

原文章由 Holmanma 於 08-1-30 12:09 發表
wendy, cissyma,
thx.

in fact, i don't have enough sleep.

男爵府

BMom: 你真係好, 上次x'mas party, 我全個dept都抽到coupon, 得我一個無咋, 同上年一樣, 今年都好我dept同事見我兩年都抽唔到主動送了佢一半既coupon比我先有些安慰咋.

BK真邪, 晴晴放學要去進貢, 有咳, 婆婆話都係睇定先, 費是新年見醫生.

原文章由 小BMom 於 08-1-31 15:54 發表

:mrgreen: :mrgreen:
攪到另外2個dept head額外整多封利是,淨係for佢地dept lucky draw

男爵府

高人: 我真係咁架, 好多時同款, 我會買唔同色, 我試過好多次喇, 特別係西衭同鞋.

原文章由 得意媽 於 08-1-31 16:42 發表
我都難逃一刧:cry:

契媽買野係米...............唔該同我5個色包起晒去丫

M&AMom: 上次整cookie又係唧花唧到我死死下, 手都痛埋, 而家都有些驚.

[ 本文章最後由 tokyleung 於 08-1-31 16:54 編輯 ]

男爵府

你同JJ睇邊個E生, tko??

原文章由 M&A Mom 於 08-1-31 16:54 發表
JJ 今日都冇返學,睇埋e生啦!取定藥,唔洗新年攪餐c,重摷埋個曖爐出黎:;pppp: e生話著多衫都唔及開曖爐,

首頁
12345...6

尾頁

跳至