夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我個人認為好大問題係出自響你身上, 講左問題一先, 你做得好好 即使更5鍾意個對都係你男友既父母黎, 日後仲可能會係你62 99添, 所以門面功夫一定要做到足 叻女 問題二, 5G會5會係你有童年陰影所以對男人失去左信心, 既然你知道佢係一個專一的人又何必要查根究底呢 咁樣盞大家都辛苦 不過我深信呢個係你既個性黎即使散左再拍拖你都只會重施故技 所以最切底既做法係要改變自己 呢樣野你自己5去改真係無人可以幫到你的 問題三, 佢係獨仔姑勿論佢父母有無野做, 我個人認為都一定點都要比 父母的 佢養到你咁大個, 一千幾百當飲下茶都要啦, 至於夠5夠使, 你都係得兩條冷, 咪睇下再點慳D囉, 你話有小朋友就話慳5到啫, 因為大既5食細既都要食架嘛 所以我覺得你5應該阻止/多加意見佢比家用呢一PART到, 老實講如果佢5搬出黎同你住可能佢同返父母住真係可以慳5少架喎
原文章由 小夜 於 08-11-14 11:53 發表
你地好 ,我又有問題了 ,除了之前post講的野之外,仲有就係我好唔開心,我好想過得開心d。
我同男友真係好多問題,有呢d問題到底係我性格做成,定一話係我地唔夾呢。
問題1.係剛剛拍拖時,我同佢父母的關係 ...

[ 本文章最後由 ringoivy 於 08-11-14 12:24 編輯 ]

翡翠宮

你可能未做人父母5明白做父母既苦況啦 其實真係養兒一百歲長休九十九架, 你5好比佢地以前對你既態度差而有左偏見啦 所謂日久見人心, 佢地得一粒仔既就當然會更加G想佢小心帶眼識人架啦 咁日子耐左佢地都睇得出FEEL得到自己都有錯因而對你有所改觀 , 所以你作為後背好應該放開懷抱, 前事不計 咁大家先會相處得開心 如果你做得到忘記過去既我深信你對住佢地5會有再既感覺囉
原文章由 小夜 於 08-11-14 12:29 發表

多謝你先,問題一係我好憎佢父母,但又要扮野好辛苦 ,對住佢2個真係想嘔 。問題二,可能我唔夠安全感,我會改變下自己的,thx 。問題三,你都講得岩,我唔應該加把嘴過去,但有時真係唔抵得佢父 ...

翡翠宮

咁不如講下佢地做左d嘜令你咁憎佢呀
原文章由 小夜 於 08-11-14 15:07 發表

我都有嘗試原諒佢父母,但最後都係唔得,我真係好憎佢地。

首頁

尾頁

跳至