自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

完全贊成香港有安樂死,唔好再講道德問題,一個人去到冇得醫嘅時候或者已經再冇 quality of life 又好咩?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一隻鴨鴨 發表於 23-6-25 15:06
我都贊成

以前斌仔生前寫過信比特首要求安樂死,佢係四肢四肢癱瘓人仕。
有時都唔知啲官員諗乜?!佢哋就話大把錢去私家醫或者可以請好多工人服侍,佢哋係咪應該都要貼地啲呢,唔係人人都有咁多錢,等死真係好慘個喎。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

20162016 發表於 23-6-25 19:44
被照顧同照顧者嘅身心靈都一樣咁辛苦,啲人話唔支持安樂死,根本就係情緒同道德勒索
...
仲要當醫院唔夠床位,老人院又要排等,屋企人又要返工,又有邊個會幫一幫照顧者?!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊