自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:今日,一班學生被人打同非禮就被人話抵死。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kckammy 於 14-10-04 發表攪

原帖由 jacob614 於 14-10-04 發表
咦?你邊樹架?
唉!現時就系甘啦!我個仔思想就系好似學联D人甘,系米學校老師教……只系一味去冲,冲完點呀?後果點呀?手尾點呀?
系cy呢政府政策5好,但佢冇断我生計,而佢地既阿頭戴xx就系5理我生計,我們小市民承受經濟壓力如何?學生仔……冇錢就同家長攞。佢地完全冇經濟壓力。攪到社會立立亂,仲有呀!戴x冇收到背後經濟back up佢,我切!
我都希望盡早实行普選,但系要甘樣,我宁願等,是非黑,白不分。

仲要帶頭聚集……和平5見有羅。系电視見甘樣比人打,小兒科啦!甘小兒科都頂5緊,學物人抗爭。返屋啦!

最後我born in Hk.

小黃瓜  一堆殘體字   發表於 14-10-5 09:52
catlover1026  你切咩?  發表於 14-10-5 08:31
kckammy

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kckammy 於 14-10-04 發表唉

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kckammy 於 14-10-04 發表攪

原帖由 Stone2007 於 14-10-04 發表
好多錯字啊你
Sorry !家貧書小讀

kckammy

侯爵府

引用:我多數睇,好少回覆,但呢幾日間中忍唔住有

原帖由 Ada52 於 14-10-04 發表
我多數睇,好少回覆,但呢幾日間中忍唔住有留言,就成日比人點評。。點解呢?
政治手段我唔完全認識,但真 ...
政治既野5系我們小市民玩,但求生话安居樂業。甘既局面5想見。

但系朋友舖租43萬,平時5見得特別好,而家甘情况,己開到口要幫手。請用心想想。要點落去

annwong214  大家唔好互相攻擊。如   發表於 14-10-15 13:59
Pink_girl  做生意無後備資金抵執   發表於 14-10-5 11:08
catlover1026  生意有風險  發表於 14-10-5 08:39
kckammy

侯爵府

引用:因為阻到佢地,所以抵死呢度好多jm都一向自

原帖由 kapomama 於 14-10-04 發表
因為阻到佢地,所以抵死

呢度好多jm都一向自私架啦
自私!阻人既唔自私!簡直偉大,因為佢地家中有大把$$!一系就5使用$,食空氣,不用供樓交租

kckammy

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kckammy 於 14-10-04 發表政

原帖由 moresby 於 14-10-04 發表
咁你唔想吓點解咁貴租? 點解社會經濟發展咁畸形? 警察同黑道連成一線,將來兩邊同時收你陀地都唔出奇 :to ...
我亦唔認同cy政策,但我亦不認同學生手法,話人黑社會,有背景,佢地白社會是非不分,巴士公司駛走駕車要經佢地批,救援車又要經佢地批,自把自為封路行人过要經佢批,罷教,罷學簡直系偉人啦!真系直得恭喜又一批偉人诞生。可喜可恭

kckammy

侯爵府

引用:回覆 kckammy 的帖子如果只係幾日,你朋友

原帖由 BOYUBABY 於 14-10-04 發表
回覆 kckammy 的帖子

如果只係幾日,你朋友既生意已經做唔落去,我諗佢可以考慮結束左佢 ...
我想你都fit.....

kckammy

侯爵府

引用:回覆 kckammy 的帖子所以你可以接受香港慢

所以你可以接受香港慢慢無言論自由,黑社會同警方合作,大陸人一步步以經濟理由入侵 ...
你錯啦!理念ok,我不認同學生系佢地手法……以和平為口号,實則一樣系爛仔,人多聚集一定會有不法之徒,後果己先知,系佢地引起帶頭,佔中何解到旺角,不到cy家。仲有發起人所得既利益,唔系你我知。……政治既……

kckammy

侯爵府

引用:回覆 kckammy 的帖子甘我想問下你會唔會更

甘我想問下你會唔會更好既方法係令政府認真去處理我地市民既訴求,聽我地既意見,比 ...
請你不要駛劫我的意思。兩方面行為我都不認,同,但系学生以咩口号,和平……最後呢!如何?霸道到冇人有?OK你覺合理,你既問題,但系佢地5合法擾亂社會,你覺得合ok 影響民生,影響到經濟,你覺得合理,我們要配合,sorry.我配合5到,
仲有同D學生仔講,自古以來抗爭都系要流血,怕流血返屋企啦!
就算比你們學生仔爭到,結果5會好得去边。你5高興都我冇辦法。我只系發表意見。我5會支持边面,因為出面己經比佢地攪到立立亂。你們好命不憂柴不憂米。

cream090909  你講打人果班打手??   發表於 14-10-5 08:57
catlover1026  你先知定神棍?   發表於 14-10-5 08:47
kckammy

侯爵府

引用:Quote:原帖由 BOYUBABY 於 14-10-04 發表回

原帖由 kckammy 於 14-10-04 發表
請你不要駛劫我的意思。兩方面行為我都不認,同,但系学生以咩口号,和平……最後呢!如何?霸道到冇人有?O ...
咩叫民主,你們學生就民主,我們家庭之柱不能有我主意,不要打劫我們思想,請不要攪到社會立立亂。

kckammy

首頁

尾頁

跳至