跳至

首頁

尾頁

大宅

我知我多事,但我覺得要講出來,希望當事人父母知道。

圖中藍色運動裝男孩,被說英文的工人兜巴星。我眼都突。工人兜得好慣好順手。工人講英文的。其實個細路跌左張証落凳底,工人見到細路忽然無拎住証,好火咁問細路張証去左邊。唔駛30秒,工人踎低在凳底發現張咭。跟著起手兜巴升。睇到我眼突。我好想話比佢父母知,可惜唔識佢。大家如果識呢個細路,可以告訴佢父母。等佢地知道下都好。

johnny_falcon    發表於 14-3-7 15:51
Jolin_Yuen    發表於 14-2-27 14:31

大宅

我是周一(24/2)下午四點在仁愛堂目睹。個細路準備上堂。但我唔知佢係補堂定點,所以我影小孩相。希望有佢同學仔見到,可以通傳下

大宅

meowmeow_c 發表於 14-2-25 15:56
回覆 ChrisAlfred 的帖子

po上facebook, 享tuen mun媽媽group度share出去...
我唔介意你COPY 去個GROUP到架, 因為我無JOIN 屯門媽媽GROUP

大宅

happyfamily_l 發表於 14-2-27 02:43
點解唔同仁愛堂d老師講啊,係街都打,係屋企咪仲慘?下次去開仁愛堂再同個度d老師講返啦,佢父母會好感謝您 ...
仁愛堂 D 導師真係小事化無架, 邊會似學校咁跟進。我係仁愛堂上過兩三樣野, D 導師都係隻眼開隻眼閉個種。唔似出邊私人中心咁落堂會講多兩句。

大宅

等我下次周一唔駛返工個日, 再去仁愛堂留意下個小朋友。希望可以撞到佢家長話佢知。

首頁

尾頁

跳至