跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
唔該哂你幫我問哂d 媽咪, 以而家黎睇, 一係就2/12, 一係就喺12月再揀過一日, 咁就好似差唔多就到哂所有媽咪.

fungma,
我都係咁啱收到個廣告email, 見到好似幾好咁, 所以先提出去崗馬術學院, 如果你有更好既提議, 就更好啦.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
好咁, 咁就決定 12月2號啦. 咁地點係去邊度好呢??

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
如果去我講果度的話, 咁我聽日或者星期一打去問吓佢地點收發, 同埋我諗 book 車好d, 因為如果咁多個家庭自己去, 好似好散咁. 上次係咪fungma book 車既, 問吓佢如果佢再 book, 係咪可以平d, 同埋睇吓知唔知咩價錢, 可以有個預算, 收錢都好d 嘛.

琳琳媽,
我差d 睇錯野, 我以為你叫 pochacco 打吧你添.
幫你伸你一腳的話,打比我吧,

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

POCHACCO,
我問咗啦, 佢話大人收$140/位, 小朋友就收$65/位, 就包埋小朋友騎馬, 如果淨BBQ, 咁就只係兩個大人可以有一個小朋友免費, 我諗住山長水遠, 如果唔騎馬又好似浪費咗個地方咁, 都係騎馬好D, 至於BOOK 車, 就要睇吓有無媽媽可以幫我地問吓價, 仲加埋買禮物D錢, 咁就知收幾多.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我都問緊價錢, 同你果個差唔多, 不過佢話熟人介紹, 同埋要確實吓個地點, 所以我等緊果度覆我, 我一有消息, 就通知你.
原文章由 Pochacco2001 於 07-10-24 22:44 發表
各位,
我今日問了朋友BOOK開車的價了!由旺角開出去石崗來回大約$1,100 (54座位),大家有無其他價錢呀?

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

果邊覆咗我啦, 佢話由於佢地 book 車仲係旺季喎, 所以要收我地 $1,200 如果係咁, 一定唔洗旨意我幫襯佢地啦, 貴咗成百蚊, 之前又話可以平d, 呃人!! 仲要我等咁耐.
原文章由 Pochacco2001 於 07-10-30 18:47 發表
銘銘媽,
要快d呀!你知又要安排deadline收錢!今次都幾多人,所以要快d!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

唔緊要啦, 總有一次聚會黎到既. :-P
原文章由 So 於 07-10-31 16:33 發表
Pochacco & 銘銘媽 >>
都唔知原來開左個topic關於生日會添﹗
今年又見唔到大家喇﹗因為我已經報左團, 2/12先返黎香港.希望下年會參加到啦﹗

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

1. 如果成人收$200, 3歲或以上小孩收$100, 3歲以上免費, 你覺得ok 嘛?? 怕唔怕太緊, 禮物果度買得唔多?? 如果最10號收齊錢, 會唔會太急??
2. 我今日再打去馬術中心果邊問多d 詳情, 佢話如果我地 2/12 去, 咁就要盡快知道人數, 口頭留咗位先, 然後今個月中要交到訂金, 所以好趕呀d 時間. (辛苦哂!!)
3. 開始要諗禮物問題, 要搵幾個媽咪去買禮物, 同埋要諗埋點樣拎去
4. 佢地果度有車位可以俾我地, 我估車位唔係問題

以下係我跟據上次大家既資料, 做咗以下既報名 list, 麻煩各位填返出席人數及有關資料, 謝謝.

日期: 2/12
地點: 石崗馬術學院 (網址:
http://www.hkthebest.com/hkrsa/)
收費: 成人$200 小童100 BB:免費(暫定)
報名名單:
1) Pochacco2001 - 2大1小
2) 琳琳媽 - 2大1小?? 3大3小??
3) 仔仔媽咪 - 2大1小1B?? 2大1小?? 3大1小1B??
4) HeiMaMa - 2大1小??
5) 銘銘媽 - 2大1小1B
6) 瑤瑤媽咪 - 2大1小
7) kimama - 2大1小1B??
8) fungma - 2大1小1B?? 3大1小1B??
9) Vanessat - 2大1小
10) CCT - 2大1小
12) Calvinmama - 2大1小
13) ahtkk - 2大1小??
14) 燁燁媽 - 2大1小1B?? 2大1小??
15) Brianmama - 2大1小
16) happyma - 2大1小??

[ 本文章最後由 銘銘媽 於 07-11-2 11:29 編輯 ]

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
有個大問題出現咗.

可能由於參加人數俾我預期少咗. 而包車果度就硬俾, 所以我計過以下既數, 我最擔心既係唔夠錢買禮物.
我既計法如下:

收 : 24成人 x $200 + 13小童 x $100 = $6,100
付 : book 車 $1,100 + 場地 24成人x $140 + 小童13x68 = $5,344

收 - 付 = $6,100 - $5,344 = $756
平均每個小朋友就會係 = $756/13 = around $58

咁夠唔夠買禮物呀??

但我又怕收得太多, 到時d 錢多咗又唔知點算, 無奈中~~~

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
係喎, 差d 漏咗添. 佢地一定要 生日 party 喎. 我問咗馬術中心果邊, 佢話到時我地去到, 佢可以幫我地雪起個蛋糕先, 咁就唔怕溶.
咁真係要搵人開始買野同埋蛋糕啦.
有邊位媽咪可以幫吓我地呀??~~~~

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
辛苦你啦, 要你一個攪掂哂, 有d 過意唔去添.
馬術中心果邊就 10就可以到場, 而個附責人話如果我地喺九龍塘去, 大約半個鐘到車程, 咁我諗預鬆少少, 9:15 等都應該 ok 既.
而蛋糕, 我諗美心會好d, 到時可以喺九龍塘mtr 度拎, 唔洗拎住周圍行嘛.
我上咗美心個網睇, 揀咗以下呢幾隻, 你睇下邊個好d, 我無咩所謂.

呢個 $150/磅, 最細要3磅, 當然要個'3'字轉做'6'字啦.

呢個都幾得意, 都係 $150/磅, 由兩磅起, 數字當要要'6'字啦.

一係就叫佢地自己整, 不過呢樣野有d 風險, 唔知佢地會整個咩出黎, 佢地整完, 大家夠唔夠膽食, 不過如果叫佢地自己整, 又會覺得幾有意思, 又可以當遊戲一個咁玩.
呢款就只限兩磅$300.
原文章由 Pochacco2001 於 07-11-7 17:57 發表
銘銘媽,
我已經book左車了!但司機叫我俾時間他,你可否問到之後覆我呀?另外,如果訂蛋糕,你諗住訂咩蛋糕,仲有會唔會買禮物呀?你快d決定啦!我應該可以自己做到的,唔駛搵媽咪幫手住!

...

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
旺角上車我無問題, 對我黎講仲近咗添. 嘻嘻~~~ 你可以問吓如果我地10點到目的地, 咁幾點要上車, 我諗司機應該仲清楚. 咁你 book 咗之後再話我地知時間同地點, 唔該哂.

蛋糕方面, 我估3磅應該夠, 因為個蛋糕都係用黎影吓相咁既咋, 我地果日都 bbq 完, 應該飽哂既.

heimama,
好野, 有 coupon 可以又再平d, 多謝哂你.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
馬術中心果度無限我地時間既, 如果我地3-4點左右走, 咁你覺得夠唔夠時間玩呀??
p.s. 唔好意思, 星期五學校去旅行, 之後就星期六日, 唔記得咗入錢俾你, 今朝一早就入返啦, 你 check 吓啦.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

kimama,
係呀, 有車位既, 好野, 到時可以見吓細佬仔.

原文章由 kimama 於 07-11-12 13:15 發表
Pochacco

剛剛用電話轉了數給你, 時間大約13:14pm請查收.
我地多數會自己揸車去,因細佬太多野, o個度係咪可以有車位供應o架.

Jess

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我開頭預個個小朋友都會騎馬嘛.
原文章由 HeiMaMa 於 07-11-28 12:24 發表
P2001

剛剛打電話去馬術學院問完, 原來我O地2個大人可以免費帶一個小朋友入場任食, 要騎馬才須付$65. 小朋友即是免費 我諗應該仲會有$$$$剩的. 放心.

...

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我想問, 到時有無人可以做家長義工, 帶吓遊戲呀?? 我地而家仲有有遊戲玩既!!!

首頁

尾頁

跳至