跳至

首頁

尾頁

大宅

愛貓's ................... 1/5/2011
at903's ................ 3/5/2011
jojodic's ................ 3/5/2011

愛貓, 你相中BB幾大呀 :D

原帖由 at903 於 10-9-2 17:40 發表
愛貓's ................... 1/5/2011
at903's ................ 3/5/2011

大宅

原帖由 jolibi 於 10-9-7 15:18 發表
報到!5月2日. 第二胎,大仔宜家13個月,頭暈,要請工人姐姐...

Me 2! No.1 以家10個月 :D
今次好似有好多 no.2 喎,好Q呀~

大宅

原帖由 jolibi 於 10-9-9 14:53 發表
我去左你個blog睇^^, toffee好得意呀!!10個月,仲細個我個巴斯仔...哈哈,大家一齊休息多些,唔好敢操勞啦!takecare!!
有空留個言比我啦:http://jolibi.blog50.fc2.com ...

我頭先去咗你個 blog 呀 :D
不過留唔到言,唔知Message 下面有個"太斜下特色"個 part 做咩呀,同埋要入 password? 好奇怪呀

大宅

原帖由 jolibi 於 10-9-10 09:12 發表
攪掂左,見到你留言,哈哈,不過細b的好消息,到3個月先公佈^^

明白明白 :)
咁我下次留言應該點做呀?

大宅

原帖由 fsammi 於 10-9-10 11:27 發表
我想問吓呢, 我今個星期一係診所照咗超聲波, 醫生重寫埋證明俾我, 我想問吓我而家應該去醫院定係健康院登記? thanks

我唔清楚,因我上次都係睇C+同去C+醫院生,無幫襯政府。。。不過我有個溫馨提示,如各位mama有興趣去養和的話,以家就要入紙留位因呢一兩年真係好多內地人來港生BB。養和可以12 wk 先俾訂架。

大宅

原帖由 fsammi 於 10-9-10 17:08 發表

政府都有結構照? 我個朋友重叫我去私家book 照結構, 可能佢話出去照有埋隻DVD, hehe; 咁我而家咁早去登記, 應該都安排到.
不過, 我真係唔知去政府定C+生, 順產定開刀, 第一次, 真係好緊張. ...

你可以睇下資料再諗下自己適合咩方法先決定,因為周圍有好多人俾意見你架 :)
我自己就開刀,我係好驚青D人,上次陣痛時(我比手術時間早咗)我唔係痛到陣,係驚到陣 haha!
所以我一定係開刀。但我識幾個朋友順產都好順利架!

大宅

原帖由 w_elsie 於 10-9-10 17:14 發表
大家好
我的預產期係3/5, 今次係第2胎
大囝兩歲半, 返緊 NURSERY

到時no.2 出世時,no.1 就1歲8個月,我都未決定讀唔讀 pre nursery 呀.... 好多野要安排,唔知點算

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-9-13 16:56 發表
想問一樣野有冇mami知,如果想係c家開刀,政府c家兩邊檢,咁係政府檢查左既野洗唔洗係私家再檢一次,還是用政府份報告,c家受唔受呢??

檢一次夠啦

大宅

原帖由 mandalau 於 10-9-14 18:30 發表
我都報到先, 17/5

恭喜晒!我地有今次有好多 no.2 呀 hehe

首頁

尾頁

跳至