跳至

首頁
45678...37

尾頁

大宅

原帖由 babie_s 於 09-9-23 18:03 發表

我本來都好想送公事包。。但系唔知佢想lick D咩style...以咁arm佢部電話壞咗。。

我老公好種意食steak。。。大家有邊到好介紹啊?。。我系HK人生路不熟。。唔該大家幫幫忙啊~ ...

點解HK人生路不熟?你之前住邊架?
我介紹係:

銅鑼灣- W entrecote (法式牛扒屋)
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=4060

銅鑼灣- 新寧餐廳 (星期五,六,日晚有好靚燒牛肉,平日無)
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=834

另外美式牛扒還有Dan Ryan ( http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=575),尖沙咀,又一城,金鐘都有。
Tony Romas (http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3784)

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-9-23 18:56 發表
係wor..我都唔記我講下tim..我星期一去咗見bb 呀~
今次bb 有3lb 9oz啦, 勁開心..肚仔圓返d啦~雖然醫生都話佢有進步呀,不過都係細bb啦 都好開心啦~仲估出世可以到6lbs tim~yeah~~

最開心我可以偷 ...

好勁噃,重咗好多!

大宅

原帖由 babie_s 於 09-9-23 20:21 發表

多謝你地嘅介紹啊~ 我會去睇睇架啦~

RE:jojodic
我一路都系australia大~ 今年年中先跟老公返黎。。
lum住系到生有daddy and mammi, 6299 照顧。。等小B大少少先返過去。。 ...

咁你識睇中文真係好叻女噃!

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-9-23 21:47 發表

法國呀....無計..無哂位.....醫生都話bb可能會早出世....如果真係....唯有得開刀.....=(

你意思係到時緊急開刀?好重皮喎!不過無辦法啦....

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-23 23:33 發表

唉... d頭髮好唔掂, 兩個月巳長咗好多, 又好亂. 髮型師都係咁講, 個背面啲頭髮 hill 起哂. 我話完全 control 唔到啲 hair, 無眼睇. 新個髮型只係 cut 短1吋, 但唔好睇, 希望可以 keep 到生啦.

真係好掛住以 ...

我打算10月頭剪多次先生,驚生完有排唔出得街呀。不過我覺得以家由張洗頭椅到gut 起好難呀,因無咩位借力...

大宅

原帖由 deborahk 於 09-9-24 10:42 發表
係會架, 有d重nut到m字頭, 不過之後一年到會生番ge

唔好呀,我好多頭髪架,如果咁nut 法,執頭髮都有排煩呀....

大宅

原帖由 deborahk 於 09-9-24 10:55 發表
me 2, 有時郁到我有d唔係好舒服tim呀, 上次有個mami話可能係個胎燥熱wor

個mami 係我呀 haha ,我知燥時個BB會郁多D因我上次睇中醫時醫師話架。不過我覺得又唔可以掉轉頭推測BB一郁得多就代表燥,因燥時你自己都會覺得好口乾,心情好煩,瞓都好差架。

大宅

原帖由 小金旦 於 09-9-24 11:31 發表
我個私家就剩係話對順產有影響, 平時就算唔係大肚既女人都好多人有b LIN而自己唔知, 但對成年人係無影響GA, 開刀唔洗經陰道, 應該係無影響架...........

...

唔係架,我問過醫生,如果開刀BB唔經陰道都會有影響架。。。

大宅

原帖由 小金旦 於 09-9-24 11:40 發表
係架??? 咁即係人人都要驗.........

其實係架,不過政府醫院都無幫所有人驗,好似驗血糖一樣囉,我個C+醫生就講明先等媽咪自己決定驗唔驗...

大宅

原帖由 deborahk 於 09-9-24 11:39 發表
尖沙咀好似有2間, 我只知一間係東部, causebay, 荃灣都有, 你睇邊間就腳. 千萬唔好去 ruby tuesday 唔平但係唔好食.

真係好同意! ruby tuesday 嘅秘製 ribs 簡直係煲完湯塊豬骨一樣,D肉lum 到散哂,淨係靠D汁咋....

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-24 12:06 發表

我都好多頭髮, 平時成屋都係~~ 不過上一胎生完後我真係nut得好多好多...阿b兩三個月開始nut... 佢唔係平均咁nut而係d"音"位nut... 攪到前面好似無頭髮咁....諗起都好驚!

當然之後再過多半年到就無事, ...

haha 可能到時要攞老公支霸王用吓 洞L ....

大宅

原帖由 小金旦 於 09-9-24 12:01 發表
但我有呢隻菌, touchwood一d都唔覺得痕, 咁其實即係患者本身根本無臨床信息會令自己醒覺去問醫生 . . . . . .

我個C+都話可以無病徵架....

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-24 13:45 發表

依... 我尋日好舒服喎, 洗頭張椅又唔駛瞓太低, 剪髮張椅又舒服. 你如果要我去開間 salon 的資料, 我可以pm 你ga.

好呀,可能第日要嚟emergency use 呀!

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-24 15:54 發表
今日要安坐家中, 好累呀 ~~ 今朝食左個麥包加芝士, 頭先食左個大+樂下午茶最攪笑係我老公話今日返工冇咩做, 仲早走 ~~ 而家話要訓返個晏覺, 本來唸住今日佢生日同佢食扒, 點知講講下又話唔想我煮飯, 佢又唔想出街食, ...

hehe 剛剛返入屋,今日唔熱噃。可能你老公瞓醒又改變主意想出去食啦!

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-24 15:57 發表

係呀, 我剪短左成個月, 但係就發現佢只係識厚唔係好識長, 星期二陪我朋友去整頭, 嬲嬲地咪剪下囉, 不過剪完又覺得好薄, 一句講晒怪怪地 ~~~

hehe 星期一要睇下係唔係人人都怪樣先 :)

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-9-24 16:03 發表
各位, 我上晝去完pwh番0黎喇, 重同mvbb2009相認左, 0係等待過程中可以傾下偈, 冇咁辛苦, 多謝佢呀!

今日見左營養師, 佢話我血糖控制得好好, 可以唔駛再番去見佢, 但係就建議我食番多少少(可能見我太瘦, 不過我呢兩 ...

有成隊team 跟你個case 就應該可以放心哂啦 !

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-24 17:32 發表

又唔係話怪既, 不過係唔鍾意個頭剪到咁囉 ~~ 發夢都冇唸過要剪到個頭咁囉 ~~~
你收唔收到我 pm 呀???

收到啦!剛剛回咗 :)

大宅

原帖由 ksorange 於 09-9-24 17:29 發表
我係一個lazy mother

hehehe 你咁老定架,買齊D野未呀?

大宅

琴晚老公整好BB床啦! ('.')v
http://hk.myblog.yahoo.com/stickytoffee09/article?mid=239

大宅

原帖由 mrstamky 於 09-9-24 18:55 發表

你覺得個 Fisher Price mobile 好唔好啊?我今日睇完,不過未買。。。 聽講好似擺遠d好d,太近bb會睇到“鬥雞”嘎

巳經放遠咗啦,不過應該放床尾仲好,因上BB堂時姑娘話BB對腳貼住床尾好D,因如有太多空位的話恐防BB自己瞓落咗俾張被焗親。

首頁
45678...37

尾頁

跳至